Margo van der Vaart

Vrouwennetwerk Rijnstreek zamelt geld in voor Oegandese school

Tijdens de traditionele jaarlijkse donatie-avond van Vrouwennetwerk Rijnstreek (VNR) hebben de leden van Vrouwennetwerk Rijnstreek onder elkaar € 1.210 opgehaald voor de Oegandese Pearl Community Empowerent foundation. Niet eerder hadden ze zo’n hoog donatiebedrag verzameld.

VNR-lid Marga Douben bood via een Zoom-verbinding aan oprichter Beatrice Nas Achieng dit mooie bedrag aan. Beatrice gaat dit besteden aan de volgende stap in de bouw van een school voor jonge en kansarme vrouwen en meisjes. Dankzij de stichting kunnen zij zelfredzaam worden. De filosofie van Beatrice: “Geef de mensen geen vis, maar een hengel en leer ze vissen." Met deze donatie kan zij die filosofie in de praktijk brengen.

De hele avond stond in het teken van kansen voor kinderen. Het vrouwennetwerk was namelijk te gast bij de Leer- & Werkomgeving de Meerkoet in Alphen aan den Rijn. "Hier worden jonge mensen van 16 en 17 jaar met beperkingen en met talenten begeleid bij het leren en werken in de fietsenwerkplaats, de cadeauwinkel en in het restaurant met bakkerij en cateringservice. Ook twee vrijwilligers van Coach4you hielden een presentatie", vertelt Astrid Bruin, interim-voorzitter van Vrouwennetwerk Rijnstreek. 

"Met een paar uur per week kan je ook dichtbij iets betekenen voor leerlingen van groep 8 die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overgang naar het voorgezet onderwijs (en ze zoeken hiervoor altijd coaches). Al met al een zeer geslaagde eindejaarsbijeenkomst van Vrouwennetwerk Rijnstreek." Dit netwerk komt maandelijks bij elkaar en bestaat uit een verfrissende mix van vrouwelijke professionals in de regio rondom Alphen aan den Rijn, Leiden en Gouda. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.