Vogelpark Avifauna

Vruchtbaar seizoen: flamingo’s in Avifauna hebben al 22 eieren gelegd

De flamingo’s in Vogelpark Avifauna zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het bouwen van nesten en het leggen van eieren. Er zijn maar liefst al 22 eieren gelegd.

De rode flamingo komt voor in Zuid-Amerika, de Galapagos eilanden en het Caribisch gebied. Hier leven ze in ondiep water waar ze op zoek gaan naar voedsel. In Vogelpark Avifauna leven de flamingo’s in een kolonie in de Cuba-volière. Ze leven daar samen met onder andere incasterns, rode ibissen en Cubaanse fluiteenden.

Dit jaar hebben de flamingo’s in Avifauna een vruchtbaar seizoen. Ze hebben namelijk maar liefst al 22 eieren gelegd. En daar kunnen nog meer eieren bij komen, want er zijn nog vijf lege nesten. Nu is het wachten totdat het eerste ei uitkomt. Een spannende tijd voor Avifauna, die hoopt snel een hoop jonge flamingo’s te mogen verwelkomen. “Op naar een babyboom!”

Flamingo's maken bijzondere nesten. Hun nesten zijn namelijk gemaakt van modder uit ondiep water en zijn eigenlijk een soort torentjes die net boven het water uitsteken. Met de lange poten van de flamingo kan deze hier gemakkelijk op broeden en blijft het ei ook nog eens droog.

Nieuw leefgebied

De voormalige Uilenberg in Avifauna wordt omgetoverd tot een Pampa gebied. Dit is een Zuid-Amerikaans subtropisch natuurlijk grasland. Hier lopen straks niet alleen Darwin nandoe’s, maar ook een hele bijzondere nieuwe diersoort voor Avifauna: de Vicunia’s. Benieuwd naar het nieuwe leefgebied? Lees dan dit artikel: Avifauna brengt met nieuw leefgebied een stukje Zuid-Amerika naar Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.