Vogelpark Avifauna

Vruchtbaar seizoen in Avifauna: al achttien flamingo’s uit het ei

Er is sprake van een ware babyboom in het Alphense Vogelpark Avifauna. In totaal hebben de flamingo’s vijfentwintig eieren gelegd. Inmiddels is de achttiende flamingo al uit het ei gekropen.

De rode flamingo komt voor in Zuid-Amerika, de Galapagos eilanden en het Caribisch gebied. Hier leven ze in ondiep water waar ze op zoek gaan naar voedsel. In Vogelpark Avifauna leven de flamingo’s in een kolonie in de Cuba-volière. Ze leven daar samen met onder andere incasterns, rode ibissen en Cubaanse fluiteenden.

Flamingo's maken bijzondere nesten. Hun nesten zijn namelijk gemaakt van modder uit ondiep water en zijn eigenlijk een soort torentjes die net boven het water uitsteken. Met de lange poten van de flamingo kan deze hier gemakkelijk op broeden en blijft het ei ook nog eens droog.

Babyboom

Dit jaar hebben de flamingo’s in Avifauna een behoorlijk vruchtbaar seizoen. In hun eigen gebouwde nesten hebben de flamingo’s maar liefst 25 eieren gelegd. De eerste jonge flamingo kroop half juni uit het ei. De afgelopen maand zijn daar nog veel meer flamingo’s bijgekomen. De teller staat nu maar liefst op achttien jonge flamingo’s. Een ware babyboom, zo geeft Avifauna aan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 15:14

De ijzige dromen van Alphen: komt de langverwachte ijsbaan dan toch?

In de winter van 2024 staat eindelijk de realisatie van de langverwachte ijsbaan in Alphen op het programma. Het verlangen naar een eigen schaatslocatie was opgenomen in het huidige coalitieakkoord, maar sindsdien is er weinig vooruitgang geboekt op dit gebied. Nu lijkt er eindelijk beweging in te komen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 14:03

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Sport vandaag 11:35

Meld je aan voor de jongtalenten selectietest van DOS

Vind jij turnen ook het leukste wat er is? Dan is dit echt iets voor jou. Op zondag 1 oktober van 12:30 tot 14:30 uur organiseert DOS een jongtalenten selectietest. Ben jij geboren in 2016, 2017 of 2018 en ben jij altijd aan het klimmen en klauteren? Dan is dit misschien iets voor jou. Ben je iets ouder en heb je al wat turnervaring? Ook dan ben je van harte welkom!