Vogelpark Avifauna

Vruchtbaar seizoen in Avifauna: al achttien flamingo’s uit het ei

Er is sprake van een ware babyboom in het Alphense Vogelpark Avifauna. In totaal hebben de flamingo’s vijfentwintig eieren gelegd. Inmiddels is de achttiende flamingo al uit het ei gekropen.

De rode flamingo komt voor in Zuid-Amerika, de Galapagos eilanden en het Caribisch gebied. Hier leven ze in ondiep water waar ze op zoek gaan naar voedsel. In Vogelpark Avifauna leven de flamingo’s in een kolonie in de Cuba-volière. Ze leven daar samen met onder andere incasterns, rode ibissen en Cubaanse fluiteenden.

Flamingo's maken bijzondere nesten. Hun nesten zijn namelijk gemaakt van modder uit ondiep water en zijn eigenlijk een soort torentjes die net boven het water uitsteken. Met de lange poten van de flamingo kan deze hier gemakkelijk op broeden en blijft het ei ook nog eens droog.

Babyboom

Dit jaar hebben de flamingo’s in Avifauna een behoorlijk vruchtbaar seizoen. In hun eigen gebouwde nesten hebben de flamingo’s maar liefst 25 eieren gelegd. De eerste jonge flamingo kroop half juni uit het ei. De afgelopen maand zijn daar nog veel meer flamingo’s bijgekomen. De teller staat nu maar liefst op achttien jonge flamingo’s. Een ware babyboom, zo geeft Avifauna aan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er áltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.