Advertorial Cultuur

VSB Fonds Alphen gaat verder als Fonds Alphen en omstreken

Op zaterdag 12 mei is de nieuwe naam van VSB Fonds Alphen aan den Rijn bekend gemaakt. De Alphense Reddingsbrigade viste het doek met de nieuwe naam uit het Romeinse bad in Archeon.

Beide organisaties ontvingen kort geleden een bijdrage van het Fonds en werkten graag mee aan deze onthulling. Het Archeon vroeg een bijdrage voor hun project 'Belééf de restauratie van de Romeinse schepen van Zwammerdam' in Museumpark Archeon’ en de reddingsbrigade gaat nieuwe droogpakken aanschaffen.

VSB Fonds Alphen aan den Rijn wordt vaak verward met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Het bestuur heeft daarom besloten om verder te gaan onder de nieuwe naam FONDS ALPHEN en omstreken. Het fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen en omgeving en beschikt over een vermogen van ruim tien miljoen.

Het afgelopen jaar ondersteunde het VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o. initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Verzorgingsgebied
Fonds Alphen en omstreken breidt bovendien het verzorgingsgebied uit. Verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen voortaan een aanvraag indienen voor financiële steun bij hun projecten. 


Meer nieuws

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.