VV Alphia is ook dit jaar gastheer en organisator van het Schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen in Alphen aan den Rijn. Honderden leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 gaan op maandag 24 april strijden om de eerste plek op het toernooi.

De deelnemende teams aan het Schoolvoetbaltoernooi worden ingedeeld in vier categorieën: jongens groep 7-8, meisjes groep 7-8, jongens groep 5-6 en meisjes groep 5-6. De eerste categorie speelt in teams van elf personen, de overige categoriën spelen met teams van zeven personen. De winnende scholen in de categorie jongens groep 7-8 en meisjes groep 7-8 plaatsen zich automatisch voor de regiofinales van de provincie Zuid-Holland.

VV Alphia organiseert dit evenement sinds 2013. De club verzorgt het complete toernooi, van bar- en keukenmedewerkers tot EHBO'ers en van scheidsrechters tot de prijzen voor de winnende teams. Het clubhuis van Alphia vormt het kloppend hart tijdens het toernooi, maar ook de kleedkamers en velden van buurverenigingen A.V.V. Alphen en Alphense Boys worden deze dag gebruikt. 

Alle basisscholen in Alphen aan den Rijn en omgeving zijn inmiddels aangeschreven en de inschrijving is geopend tot 7 april. De prijsuitreiking zal worden verricht door wethouder Sport Michel du Chatinier.