Gemeente Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

VVD parkeert voorgestelde lagere parkeernormen

De VVD-fractie kan zich niet in het besluit van het College van burgemeester en wethouders vinden om de parkeernormen vast te stellen aan de hand van het gebruikersoppervlak (GBO) in plaats van prijsklasse. Deze verandering in berekening betekent een forse teruggang in de parkeernormen.

De VVD-fractie heeft dit tijdens de commissievergadering van 10 september duidelijk gemaakt richting de wethouder. Het is zorgelijk dat het college een nieuwe norm gaat hanteren op basis van papierenwerkelijkheid in plaats van te kijken naar de praktijk, zoals de huidige parkeerdruk in het centrum.

Forse achteruitgang voor automobilisten

De aanpassing van de parkeernorm betekent een forse achteruitgang voor onze inwoners met een auto. Een rijtjeshuis in het gebied Alphen Centrum met de prijsklasse middelduur heeft met de berekening op basis van prijsklasse een parkeernorm van 1,6 auto. De nieuwe, door het college voorgestelde, parkeernorm op basis van gebruikersoppervlak zorgt voor een parkeernorm van slechts 0,8 auto. Een halvering van de parkeernorm, terwijl het aantal auto’s nog steeds hetzelfde blijft.

Ook onze ondernemers kunnen de gevolgen van de verlaging van de parkeernormen merken. Juist in deze tijd, waar de gevolgen van het coronavirus nog iedere dag voelbaar zijn, kan deze verlaging van de parkeernorm als een onaangename verrassing komen.

Deze keuze van het college vindt de VVD-fractie onnavolgbaar. Er bestaat al een grote parkeerdruk in het Centrum en deze zal door deze aanpassing van de parkeernormen alleen maar toenemen. Het kan volgens de VVD-fractie niet de bedoeling zijn, dat eerst de parkeernormen fors worden verlaagd en de Alphense inwoners door middel van de eveneens door de wethouder gepresenteerde ‘Discussienota Parkeren Centrum’ over de nieuwe problemen mogen meedenken naar oplossingen voor een probleem die de wethouder zelf veroorzaakt.

Geen autoluw centrum maar echte oplossingen

De wethouder sorteert met deze plannen volgens de VVD-fractie voor op het autoluw maken van het Centrum, waarbij hij blind vaart op de sterk ideologische drang de automobilist uit de auto te pesten in plaats van de huidige parkeerproblemen goed en krachtig op te lossen.

Deze echte oplossingen voor de parkeerproblemen in het Centrum ziet de VVD-fractie voornamelijk bij het realiseren van vaste parkeerplaatsen voor bewoners en bedrijven die daar gevestigd zijn. Bezoekers kunnen parkeren bij Aarhof, de nieuwe Bibliotheek, het Gemeentehuis of bij de Hoogvliet.

Dit schept duidelijkheid voor de bewoners, bedrijven en voor bezoekers.  


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.