VVD wil geen betaalsysteem per vuilniszak invoeren

De invoer van de afvalpassen voor ondergrondse containers met restafval is bepaald niet onopgemerkt voorbij gegaan. Veel inwoners denken dat het een opmaat is voor een betaalsysteem per zak. Robbert Prins (VVD) zegt dat dit niet in het verkiezingsprogramma komt.

Het afvalpassysteem is nogal omstreden. Veel inwoners denken dat het een opmaat is om een betaalsysteem per zak in te voeren. Dat is ook het oorspronkelijke plan van wethouder Tseard Hoekstra (VVD). De gemeenteraad stak daar een stokje voor, de raad was wel akkoord met het afsluiten van de ondergrondse containers. Hoekstra is nog altijd van mening dat een betaalsysteem per zak veel beter werkt.

Fractievoorzitter Robbert Prins van de VVD is het niet met zijn eigen wethouder eens. "Ik ben niet van plan om in ons verkiezingsprogramma op te nemen, dat we per afvalzak gaan betalen." Hij zei dit afgelopen donderdag tijdens de behandeling van de financiële stukken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Evenementen gisteren 18:40

Maak kans op twee tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag

Daar gaan we weer! Wil jij lekker dansen en luidkeels meezingen tijdens het Zomerspektakel aan het Meer, maar heb je nog geen tickets? Dan hebben wij goed nieuws: als mediapartner mogen wij twee tickets weggeven.

Dieren gisteren 17:58

Per 1 juli geen dierenasiel meer in Alphen aan den Rijn

Het Alphense dierenasiel dat sinds januari 2013 aan het Rietveldsepad zit, zal per 1 juli niet meer bestaan. De huidige eigenaar Richard Buitendijk heeft het pand te koop gezet en eind januari al bij de gemeente aangegeven dat hij zou stoppen met het dierenasiel.