VVD wil toch tunnel in Laan der Continenten

De VVD is niet tevreden over het besluit van wethouder Kees van Velzen om geen tunnel aan te leggen in de Laan der Continenten tussen de wijk Kerk en Zanen het stadshart van Alphen aan den Rijn. De wethouder vindt een tunnel te duur, de VVD ziet de tunnel als de beste oplossing.

Anouk Noordermeer (VVD) wil graag een informatiemarkt over de knelpunten in de gemeente. Het concrete voorbeeld waar zij tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 maart mee kwam, is een eventuele tunnel onder de spoorlijn door. "Dat is de beste oplossing voor de ontsluiting van de wijk Kerk en Zanen naar de rest van de stad", aldus Noordermeer, die niet begrijpt dat de wethouder deze keuze niet maakt.

Wethouder Kees van Velzen liet al eerder weten dat hij de tunnel zeker niet op een prioriteitenlijst heeft staan, omdat deze veel te duur is om aan te leggen. De circa 30 miljoen euro zitten niet in de kas van de gemeente Alphen aan den Rijn. 
Een informatiemarkt over knelpunten wordt overigens wel gepland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:33

Inrichting Lijsterlaan volgens de nieuwe categorie GOW30

De discussie om of de Lijsterlaan een 30 km/u moet worden of een 50 km/u weg moet blijven speelt al jaren. Bewoners zien graag dat de snelheid omlaag gaat, net als de lokale fietsersbond. De gemeente ziet een oplossing in het inrichten van de straat als een zogenaamde ‘GOW30-weg’.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.