Gemeente

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

BIM Onderwijsdag
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Wanneer: 3 oktober 2018 | 09.15 uur

Burgemeester Spies opent samen met Maxime Verhage, Doekle Terpstra en Kuneke Schraagen de BIM Onderwijsdag. De BIM Onderwijsdag wordt georganiseerd door BIMregister, Bouwend Nederland en de Bouw Informatie Raad in samenwerking met veel partners, onder meer met gemeente Alphen aan den Rijn en Provincie Zuid-Holland. Studenten zijn tijdens de studentenbattle van BIM aan de slag gegaan met de toekomst voor Rijnhaven-Oost. Tijdens deze bijeenkomst vertelt burgemeester Spies hier meer over.

BNG Bank seminar Gebouwgebonden Financiering
Wie: Leo Maat
Waar: Hoofddorp
Wanneer: 3 oktober 2018 | 12.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig op de seminar over gebouwgebonden financiering. Gebouwgebonden financiering is één van de belangrijkste oplossingsrichtingen om particulieren te bewegen verduurzamingsmaatregelen te nemen. Bijvoorbeeld als deze zelf onvoldoende middelen of financieringsruimte hebben of deze niet willen inzetten voor verduurzaming. Bij gebouwgebonden financiering wordt de financiering van de verduurzamingsinvestering aan de woning gekoppeld in plaats van aan de eigenaar. Bij verkoop van de woning blijft deze financiering op de woning rusten en gaat daarbij over op de nieuwe eigenaar. 

Veilig Omgaan met Opvallend Landbouwverkeer
Wie: Kees van Velzen
Waar: Voetbalvereniging Floriant, Boskoop
Wanneer: 4 oktober 2018 | 09.00 uur

Wethouder Van Velzen geeft het startsein voor de Veilig Omgaan met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL) lessen. VOMOL is een educatief programma voor leerlingen van groep 7 en 8 die op de fiets te maken krijgen met opvallend landbouwverkeer. Met dit programma krijgen leerlingen inzicht in situaties en worden gevaren besproken, gezien vanuit de bestuurder van een trekker. In totaal doen zeven Boskoopse basisscholen mee. 

Bezoek aan koffieochtend PLUS
Wie: Han de Jager
Waar: Wijkcentrum Swaenswijk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 4 oktober 2018 | 10.00 uur

Wethouder De Jager brengt een bezoek aan de koffieochtend PLUS in wijkcentrum Swaenswijk. Het wijkcentrum biedt mogelijkheden voor bijeenkomsten van allerlei clubs en verenigingen. Daarnaast worden ook activiteiten voor ouderen georganiseerd. 

Verstedelijkingsconferentie Zuid-Holland 2018
Wie: Gerard van As
Waar: Lijm Cultuur, Delft
Wanneer: 4 oktober 2018 | 12.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig op de derde bestuurlijke conferentie over verstedelijking. Deze conferentie staat in het teken van realisering woningbouw. Tijdens deze dag wordt onder andere gesproken over de rol van het Rijk bij deze opgave en de concrete bijdrage van de provincie aan de realisatie van de Verstedelijkingsopgave. 

Dag van de wethouder Financiën 100.000+ gemeenten
Wie: Kees van Velzen
Waar: De Zwitsal, Apeldoorn
Wanneer: 5 oktober 2018 | 09.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig op de Dag van de Wethouder Financiën. Deze jaarlijks terugkerende bijeenkomst, georganiseerd door het Netwerk CFO's 100.000+ gemeenten, is een bijeenkomst voor wethouders financiën, directeuren financiën en concerncontrollers van de 100.000+ gemeenten. Tijdens deze dag wordt onder andere gesproken over financiën sociaal domein en de omgevingswet. 

Statenontmoeting – Zuid-Holland ontmoet
Wie: College
Waar: Vlaardingen
Wanneer: 5 oktober 2018 | 16.00 uur

Het college is aanwezig op de Statenontmoeting. De Statenontmoeting is de belangrijkste netwerkbijeenkomst van de provincie Zuid-Holland. Tijdens de bijeenkomst spreekt onder andere Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Korpsavond brandweer
Wie: Liesbeth Spies en Gert-Jan Schotanus 
Waar: Bij Hen, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 5 oktober 2018 | 20.00 uur

Burgemeester Spies en wethouder Schotanus zijn aanwezig op de korpsavond van de brandweer. Tijdens de korpsavond worden certificaten uitgedeeld en worden brandweerlieden in het zonnetje gezet. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Aarhof verkocht
Stadshart gisteren 20:46

Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden. 

Wilhelmus op de boom
Gemeente gisteren 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.