Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Coöperatie de Groene Klaver
Wie: Leo Maat
Waar: Langebrug 1, Warmond
Wanneer: 11 december 2018 | 20.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de algemene ledenvergadering van Coöperatie De Groene Klaver. De Groene Klaver zet zich in voor het platteland, waarbij de ondernemers die nu in het buitengebied wonen en werken, een cruciale rol spelen. Ondernemers worden geholpen bij het ontwikkelen van recreatie en natuur op hun bedrijven. Daarbij zetten zij zich ook in voor de streekproducten van het Groene Hart. Wethouder Maat spreekt tijdens deze avond over de maatschappelijke taakstellingen die de gemeente ziet voor de agrariërs.

Ondertekening prestatieafspraken woningcorporaties
Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 december 2018 | 09.30 uur

Wethouder Van As ondertekent de prestatieafspraken 2019 met woningcorporaties Habeko Wonen, Woonforte en Woonpartners Midden-Holland en hun huurdersorganisaties. Hierin leggen partijen vast wat het komende jaar hun bijdrage is aan de opgaven op het gebied van volkshuisvesting. De partijen kunnen op basis van deze afspraken elkaar aanspreken op hun inzet. 

Afscheid Else Leih
Wie: Han de Jager
Waar: Archeon, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 december 2018 | 16.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij het afscheid van Else Leih, directeur van Participe Alphen aan den Rijn.

Afsluiting energiecoachproject
Wie: Leo Maat
Waar: Ashram College, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 14 december 2018 | 12.15 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de afsluiting van het energiecoachproject op het Ashram College. Leerlingen werden opgeleid tot energiecoach en gaan nu leren om hun familie en vrienden energieadviezen te geven. Leerlingen nemen een scan af en geven aan wat mensen zelf kunnen doen om energie te besparen, met name door hun gedrag te veranderen. Voor een advies voor de hele woning verwijzen zij door naar het duurzaam bouwloket en alle regelingen in Alphen. 

In ontvangst name knelpuntennota Fietsersbond
Wie: Kees van Velzen
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 17 december 2018 | 16.00 uur

Wethouder Van Velzen neemt de knelpuntennota van de Fietsersbond in ontvangst. De Fietsersbond afdeling Alphen aan den Rijn heeft onderzoek gedaan naar gevaarlijke situaties voor fietsers, hinderlijke obstakels en mogelijke verbeteringen van de weginrichting in de gemeente. Dit met als doel het fietsgebruik in de gemeente (verder) te bevorderen en te stimuleren. 

Uitreiking cheque Ronald McDonald Huis
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Oudshoornse kerk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 18 december 2018 | 08.00 uur

Burgemeester Spies reikt een cheque uit aan het Ronald McDonald Huis namens het bestuur van het Ronald McDonald business breakfast Alphen aan den Rijn. 100 Alphense ondernemers hebben geld ingezameld en schenken dit geld aan het Ronald McDonald Huis. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.