Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Opening Zon op Alphen
Wie: Liesbeth Spies en Leo Maat
Waar: Rijnvicus
Wanneer: 10 april 2019 | 16.00 uur

Burgemeester Spies en wethouder Maat openen Zon op Alphen, het zonnepanelenproject op Rijnvicus. Rijnvicus is één van de twee parken van het project Zon op Alphen. Het andere park wordt momenteel aangelegd op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot. Samen vormen de parken van Zon op Alphen het grootste postcoderoosproject van de provincie Zuid-Holland en het één na grootste postcoderoosproject van Nederland.

Opening nieuwe peuterlocatie Kikkervisjes
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Boterbloemweg 200, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 april 2019 | 09.30 uur

Wethouder Schotanus opent de vernieuwde peuterlocatie Kikkervisjes, voorheen Boterbloemen. Daarnaast heeft de peuterlocatie nu een moestuin die deze dag ook wordt geopend.

Heropening boomkwekerswoning Boomkwekerijmuseum
Wie: Leo Maat
Waar: Boomkwekerijmuseum, Boskoop
Wanneer: 11 april 2019 | 14.30 uur

Wethouder Maat heropent de boomkwekerswoning bij het Boomkwekerijmuseum. De woning stamt uit 1870 en is gerenoveerd. De woning is heringericht in een stijl die past bij een boomkwekersgezin rond 1910. De herinrichting is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het gemeentelijk Erfgoedfonds en dankzij donaties van het Toos Looman Fonds, het Verboom Fonds en het Cornelia A. Mesmanfonds.

Opening Koningsspelen
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Voetbalvereniging Hazerswoudse Boys, Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 12 april 2019 | 08.45 uur

Wethouder Schotanus opent de Koningsspelen in Hazerswoude-Dorp. De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

VZHG-congres
Wie: College
Waar: Rotterdam
Wanneer: 12 april 2019 | 10.00 uur

Het college is aanwezig op het congres van de Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG). Tijdens deze dag neemt burgemeester Spies deel aan het podiumgesprek over democratische vernieuwing. Het centrale thema van de dag is “Nieuwe energie voor Zuid-Holland”.

Wijkbezoek Hazerswoude-Rijndijk Oost
Wie: College
Waar: Voetbalvereniging Bernardus, Sweelincklaan 1, Hazerswoude-Rijndijk
Wanneer: 16 april 2019 | 19.00 uur

Het college brengt samen met raadsleden een bezoek aan Hazerswoude-Rijndijk Oost. De komende maanden organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn elf keer een speeddate op diverse locaties. Het bezoek aan Hazerswoude-Rijndijk Oost is het tweede bezoek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport vandaag 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente vandaag 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen gisteren 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca gisteren 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!