Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Opening Zon op Alphen
Wie: Liesbeth Spies en Leo Maat
Waar: Rijnvicus
Wanneer: 10 april 2019 | 16.00 uur

Burgemeester Spies en wethouder Maat openen Zon op Alphen, het zonnepanelenproject op Rijnvicus. Rijnvicus is één van de twee parken van het project Zon op Alphen. Het andere park wordt momenteel aangelegd op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot. Samen vormen de parken van Zon op Alphen het grootste postcoderoosproject van de provincie Zuid-Holland en het één na grootste postcoderoosproject van Nederland.

Opening nieuwe peuterlocatie Kikkervisjes
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Boterbloemweg 200, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 april 2019 | 09.30 uur

Wethouder Schotanus opent de vernieuwde peuterlocatie Kikkervisjes, voorheen Boterbloemen. Daarnaast heeft de peuterlocatie nu een moestuin die deze dag ook wordt geopend.

Heropening boomkwekerswoning Boomkwekerijmuseum
Wie: Leo Maat
Waar: Boomkwekerijmuseum, Boskoop
Wanneer: 11 april 2019 | 14.30 uur

Wethouder Maat heropent de boomkwekerswoning bij het Boomkwekerijmuseum. De woning stamt uit 1870 en is gerenoveerd. De woning is heringericht in een stijl die past bij een boomkwekersgezin rond 1910. De herinrichting is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het gemeentelijk Erfgoedfonds en dankzij donaties van het Toos Looman Fonds, het Verboom Fonds en het Cornelia A. Mesmanfonds.

Opening Koningsspelen
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Voetbalvereniging Hazerswoudse Boys, Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 12 april 2019 | 08.45 uur

Wethouder Schotanus opent de Koningsspelen in Hazerswoude-Dorp. De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

VZHG-congres
Wie: College
Waar: Rotterdam
Wanneer: 12 april 2019 | 10.00 uur

Het college is aanwezig op het congres van de Vereniging Zuid-Hollandse Gemeenten (VZHG). Tijdens deze dag neemt burgemeester Spies deel aan het podiumgesprek over democratische vernieuwing. Het centrale thema van de dag is “Nieuwe energie voor Zuid-Holland”.

Wijkbezoek Hazerswoude-Rijndijk Oost
Wie: College
Waar: Voetbalvereniging Bernardus, Sweelincklaan 1, Hazerswoude-Rijndijk
Wanneer: 16 april 2019 | 19.00 uur

Het college brengt samen met raadsleden een bezoek aan Hazerswoude-Rijndijk Oost. De komende maanden organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn elf keer een speeddate op diverse locaties. Het bezoek aan Hazerswoude-Rijndijk Oost is het tweede bezoek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 10:07

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in eindronde Help Nederland Vooruit

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de vijf regionale initiatieven die meedoen in de stemronde van het ING Nederland Fonds. Dit fonds helpt initiatieven die Nederland sterker maken graag vooruit. Zij organiseren daarom dit jaar voor de vijfde keer de actie Help Nederland Vooruit.

Overige gisteren 14:11

Ank de Groot treedt af als voorzitter van Alphia

Ank de Groot heeft besloten niet langer voorzitter te willen zijn van voetbalvereniging Alphia. Dit meldt zij op de website van Alphia op zaterdag 25 januari. De Groot ligt al langer onder vuur bij een groep leden van Alphia.

Calamiteiten gisteren 11:43

41-jarige bestuurder veroorzaakt meerdere gevaarlijke situaties

Op zaterdagavond 25 januari veroorzaakte een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats meerdere gevaarlijke situaties. Uiteindelijk werd hij door meerdere politieauto’s klemgereden op de N207 bij Alphen aan den Rijn. De politie laat weten dat de man onder andere verantwoordelijk is voor spookrijden.

Advertorial Toneel gisteren 11:19

Theatergezelschap Fada speelt Change in Parkvilla

Fada theater is een professioneel theatergezelschap dat bestaat uit Syrische vluchtelingen. Oorspronkelijk bestond de groep uit acteurs, die elkaar in 2015 in de noodopvang van Alphen aan den Rijn hadden ontmoet. Inmiddels is de samenstelling van de groep veranderd.