Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Vijfjarig bestaan Coach4You
Wie: Han de Jager
Waar: De Fontein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 17 april 2019 | 17.15 uur

Wethouder De Jager opent de viering van het vijfjarig bestaan van Coach4You. Coach4You is een preventief mentorproject in het kader van voortijdig schoolverlaten. Gilde Nederland ondersteunt de lokale projectteams en begeleidt de realisatie van Coach4You. Vrijwilligers zijn de spil van de organisatie. Begin 2018 waren dat er landelijk ruim 300. In de afgelopen vijf jaar zijn zo’n 40 tot 45 leerlingen begeleid. Daarnaast werkt Coach4You ook samen met Humanitas en GO! voor jeugd.

Opening Kassem gym
Wie: Gert-Jan Schotanus en Gerard van As
Waar: Concertweg 1, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 april 2019 | 14.00 uur

Wethouder Schotanus en Van As zijn aanwezig bij de opening van het nieuwe gebouw van Kassem gym. De sportschool verhuisde vanaf de Dillenburg naar het gebouw aan de Concertweg.

Première Haar naam was Sarah
Wie: Liesbeth Spies en Leo Maat
Waar: Theater Parkvilla, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 april 2019 | 20.15 uur

Burgemeester Spies en wethouder Maat zijn aanwezig bij de première van ‘Haar naam was Sarah’. Een theatervoorstelling van Productiehuis Alphen aan den Rijn op basis van het gelijknamige boek van Tatiana de Rosnay.

Van wijkplan naar uitvoeringsagenda: Kerk en Zanen
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Wijkcentrum De Oude Wereld
Wanneer: 23 april 2019 | 19.30 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig bij de bijeenkomst ‘Werken aan je wijk’ in Kerk en Zanen. De gemeente werkt gebiedsgericht. Onderdeel daarvan is dorps- en wijkplannen 2018-2022. De komende tijd wordt van elk dorps- en wijkplan een uitvoeringsagenda 2019-2020 gemaakt. Samen met inwoners, dorpsoverleggen en maatschappelijke organisaties. Iedereen kan meedenken. In de dorps- en wijkplannen staan de speerpunten voor de komende vier jaar. Bijvoorbeeld de zorg voor kwetsbare inwoners en jongeren, de verbinding van diverse culturen en een prettige verblijfsomgeving van het winkelgebied. De vraag voor de uitvoeringsagenda is nu welke speerpunten en bijbehorende actiepunten hebben prioriteit?

Informatiebijeenkomst handelsmissie China
Wie: Kees van Velzen
Waar: Stibosgebouw, Italiëlaan 3, Hazerswoude-Dorp
Wanneer: 23 april 2019 | 19.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig op de informatiemarkt, georganiseerd door de gemeente en de Economic Development Board Alphen aan den Rijn, ter voorbereiding op de aanstaande handelsmissie naar China. De gemeente nodigt bedrijven uit om deel te nemen aan een verkennend gesprek daarover, om met elkaar te bespreken wat bedrijven nodig hebben en om suggesties en ideeën op te halen. Alphen aan den Rijn en de stad Langfang hebben in mei 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend in Langfang tijdens het bezoek van de Zuid-Hollandse delegatie aan China. Volgens de samenwerkingsovereenkomst zullen de twee gemeenten hun overheidsrelatie gebruiken om zakelijke uitwisselingen te ondersteunen, voornamelijk op het gebied van de land- en tuinbouw.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:19

Deze trajecten in Alphen zijn het meest onveilig

Er zijn aardig wat trajecten in Alphen waar regelmatig ongelukken gebeuren of bestuurders simpelweg te hard rijden. BLIQ hield hield de afgelopen jaren gegevens bij van het aantal ongevallen en de snelheden waarmee over de wegen gereden werd. Maar welke trajecten in Alphen zijn nu het meest onveilig? 

Calamiteiten gisteren 13:53

Hulpdiensten ter plaatse voor verwarde man

Op donderdagmiddag 13 mei kwamen verschillende hulpdiensten ter plaatse voor een melding van een verwarde man aan de Wederikstraat in Alphen.