Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Bijeenkomst wet verplichte GGZ
Wie: Han de Jager
Waar: GGZ Rivierduinen, Gouda
Wanneer: 29 mei 2019 | 12.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de bijeenkomst over de Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz), die ingaat op 1 januari 2020. Deze wet regelt de rechten van mensen die te maken hebben met verplichte zorg in de GGZ. Een belangrijke verandering is dat verplichte zorg straks ook buiten een GGZ-instelling opgelegd kan worden.

Polderdag
Wie: Leo Maat
Waar: Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 mei 2019

Wethouder Maat neemt deel aan de Polderdag. Tijdens de Polderdag kiest men uit één van de vijf fietsroutes door het landelijk gebied rond de stedenring Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn. De routes lopen langs natuur en historie van het platteland. Onderweg bezoekt men boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren activiteiten en serveren (streek)-hapjes en drankjes.

Opening melktap en kaasautomaat
Wie: Kees van Velzen
Waar: Kortsteekterweg 12, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 30 mei 2019 | 11.00 uur

Wethouder Van Velzen opent de melktap en kaasautomaat bij zichtstal en vergaderlocatie De Witte Gravin. Bezoekers kunnen nu zelf melk tappen uit de automaat en kaas kopen uit de automaat.

Voetbaltoernooi
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Floreant, Boskoop en Alphense Boys, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 31 mei 2019 | 23.15 uur en 00.00 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig bij de voetbaltoernooien bij Floreant en Alphense Boys. De toernooien zijn georganiseerd in het kader van de ramadan.

Heropening MediaMarkt
Wie: Gerard van As
Waar: St. Jorisstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 juni 2019 | 18.00 uur

Wethouder Van As heropent de vernieuwde MediaMarkt winkel, die de afgelopen maanden verbouwd is.

Start bouw Groene Hart Lyceum en hoogste punt sporthal Topmavo en Lyceum
Wie: Han de Jager
Waar: Tolstraat 9, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 juni 2019 | 15.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de viering van de start van de nieuwbouw van het Lyceum en het bereiken van het hoogste punt van de sporthal.

Opening hospice
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Lupinesingel 9, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 3 juni 2019 | 16.00 uur

Burgemeester Spies opent de nieuwe locatie van de hospice van Stichting Hospicegroep. De nieuwe hospice kan twee keer zoveel cliënten, namelijk zes, onderdak bieden als het oude pand in de Berkenstraat. Ook is er een logeerkamer voor familie.

VNG Jaarcongres
Wie: College
Waar: Barneveld
Wanneer: 4 en 5 juni 2019

Het college is aanwezig bij het VNG Jaarcongres. Hoe weet je als bestuurder vast te houden aan je visie en je idealen, zelfs in politiek en maatschappelijk turbulente tijden? Deze persoonlijke en herkenbare dilemma’s worden besproken op het VNG Jaarcongres 2019. Onder andere Gerdi Verbeet en Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en viceminister-president Kajsa Ollongren spreken tijdens het congres.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 18:45

Gerlinda: “Respect geven, is respect krijgen”

Gerlinda werkte via een veiligheidsbedrijf al een jaar als beveiliger in de gevangenis van de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn. Toen ze werd gevraagd over te stappen, hoefde ze niet lang na te denken. Ook al omdat ze de Basisopleiding Complexbeveiliger mocht volgen. “Hier komt van alles voorbij. Van integriteit tot agressiebeheersing. Maar ook: hoe werkt het gevangeniswezen? Hard bikkelen, maar als ik gefocust blijf, ga ik het halen.” 

Stadshart gisteren 18:04

Bankjes in De Aarhof volledig ingewikkeld met plastic

Wie door winkelcentrum De Aarhof loopt voor een bezoek aan een van de winkels was het misschien wel opgevallen. De bankjes in het winkelcentrum zijn volledig ingewikkeld met plastic. Nu rest de vraag: waarom is dat zo?

Horeca gisteren 16:50

Aangename verrassing voor Restaurant de Zeeger, zij mogen het terras weer openen

Eerder moest Restaurant de Zeeger in Alphen het terras sluiten omdat ze op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn. Na deze flinke domper is er nu goed nieuws. Woensdag 19 mei mogen ze het terras weer openen. “Het kwam voor ons als een verrassing, maar we zijn er zeker niet minder blij om!”

Sport gisteren 16:10

Commotie om Instagram story van Ajax-speler Mazraoui

Alphenaar Noussair Mazraoui, speler bij Ajax, deelde gister samen met zijn teamgenoot Zakaria Labyad een foto via Instagram Stories, wat voor veel commotie zorgde. De kersverse kampioenen van de Eredivisie deelden een afbeelding waarin stond: Free Palestina.

Advertorial Overige gisteren 15:27

Met Lijn Office Support, ontzorgt, ondersteunt en versterkt

Sinds 1 mei 2020 is Marjolijne Vervark, na nagenoeg altijd in het bank- en verzekeringswezen te hebben gewerkt, als zelfstandig ondernemer werkzaam. Zij is gestart als Virtueel Assistent. Als wát? “Een Virtueel Assistent is eigenlijk een persoonlijk assistent, maar dan op afstand. Hét beroep van de toekomst”, vertelt ze.