Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het College van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Uitreiking certificaat School op Seef
Wie: Kees van Velzen
Waar: De Tweeklank, Hazerswoude-Rijndijk
Wanneer: 26 juni 2019 | 09.00 uur

Wethouder Van Velzen reikt het certificaat uit voor School op Seef aan basisschool De Tweeklank. De school heeft zich jarenlang ingezet op het gebied van verkeersveiligheidsactiviteiten. Een school moet dan structureel werken aan theoretische en praktische verkeerslessen maar ook aan een verkeersveilige schoolomgeving.

Openen kindervoorstelling Opstap
Wie: Han de Jager
Waar: Theater Castellum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 26 juni 2019 | 13.15 uur

Wethouder De Jager opent de kindervoorstelling, die onderdeel is van het programma Opstap van Boost. Opstap is een spel- en leerprogramma waarmee ouders handvaten krijgen zodat zij zelf hun kinderen spelenderwijs kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling. Dit alles ter voorbereiding op hun overgang naar groep 3. Het schooljaar wordt dit jaar afgesloten met de kindervoorstelling.

Ondertekening overeenkomst Brederodepeer
Wie: Gerard van As
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 27 juni 2019 | 14.00 uur

Wethouder Van As ondertekent de overeenkomst met Woonforte voor ontwikkeling van woningen aan de Brederodepeer in Boskoop. Woonforte heeft het voornemen om 12 sociale huurwoningen te realiseren aan de Brederodepeer in de woningbouwlocatie Waterrijk-West in Boskoop. De oplevering van de woningen zal naar verwachting begin 2020 plaatsvinden.

Thematafel Gezonde Mensen
Wie: Kees van Velzen
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 juni 2019 | 10.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de thematafel Gezonde Mensen. De thematafel komt voort uit het Tuinbouwakkoord, naast de thematafel Gezonde Plant en Gezonde Stad. Onder de vlag van Greenports Nederland werken bedrijfsleven, kennispartners en (regionale) overheden de komende maanden aan concrete en meetbare doelen. Denk daarbij aan gebiedsvisies, het delen van logistieke informatie, de verdere ontwikkeling van innovaties en samenwerking tussen regionale campussen.

Zomerweek Floravita
Wie: Han de Jager
Waar: Floravita, Boskoop
Wanneer: 28 juni 2019 | 14.00 uur

Wethouder De Jager helpt mee tijdens verschillende activiteiten van Floravita. Verzorgingstehuis Floravita organiseert voor bewoners de Zomerweek, met daarin verschillende activiteiten. Op 28 juni is er ‘Muziek op het plein’, met onder andere een draaiorgel en accordeonmuziek.

Nationaal Kampioenschap Junioren Atletiek
Wie: Liesbeth Spies en Gert-Jan Schotanus
Waar: AAV’36, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 28 juni 2019 | 14.45 uur

Burgemeester Spies opent het NKJ Atletiek, in aanwezigheid van wethouder Schotanus. Van 28 tot en met 29 juni vindt het NKJ plaats, zo'n 1000 junioren gaan met elkaar de strijd aan om de Nederlandse Titels.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.