Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Thematafel Gezonde Mensen
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 september 2019 | 10:00 uur

Wethouder Van Velzen is voorzitter van de thematafel Gezonde Mensen van Greenports Nederland. Vanuit de Nationale Tuinbouwagenda wordt gewerkt aan dit thema, waarbij wordt ingezet op hogere fruit- en groenteconsumptie.

Start bouw voormalige Nuon locatie en start bouw Het Havenhuys
Wie: Gerard van As
Waar: Voormalige Nuon locatie en Havenhuys, Rijnhaven, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 september 2019 | 13:00 uur (Nuon locatie) en 16.00 uur (Het Havenhuys)

Wethouder Van As is aanwezig bij de start van twee bouwprojecten van GREEN. Op de voormalige Nuon locatie komen zowel zorgwoningen als midden huurwoningen. Bij het Havenhuys in de Rijnhaven komen vrije sector koopappartementen.

Koffieochtend PLUS
Wie: Han de Jager 
Waar: Wijkcentrum Swaenswijk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 september 2019 | 10:00 uur

Wethouder De Jager opent de koffieochtend PLUS. Hein de Graaf is aanwezig en vertelt hoe senioren plezier kunnen beleven aan nieuwe technieken zoals: media, mobieltjes, tablets enz.

Onthulling nieuw circulair papier
Wie: Leo Maat
Waar: Decaprint, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 september 2019 | 16:00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de onthulling van nieuw circulair papier, ontwikkeld door Alphense bedrijven Drukkerij Holland en Decaprint. Het papier is gemaakt op basis van gemaaid bermgras uit de regio.

Open Monumentendag en opening tentoonstelling ‘Oudheidkamer, toen en nu’
Wie: Leo Maat
Waar: Avifauna, Alphen aan den Rijn en Oudheidkamer, Benthuizen
Wanneer: 13 september 2019 | 08:45 uur en 14 september | 11:00 uur

Wethouder Maat opent Open Monumentendag, met het thema ‘Plekken van plezier’, naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal. Daarnaast opent wethouder Maat de tentoonstelling ‘Oudheidkamer, toen en nu’, van Oudheidkamer De Negen Turven, Benthuizen. In deze kamer zijn oude objecten te bezichtigen en bij de Oudheidkamer hoort de Winkel van Sinkel, met een authentieke oude winkelinventaris. De Oudheidwinkel en de Winkel van Sinkel bestaan 25 jaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."