Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Thematafel Gezonde Mensen
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 september 2019 | 10:00 uur

Wethouder Van Velzen is voorzitter van de thematafel Gezonde Mensen van Greenports Nederland. Vanuit de Nationale Tuinbouwagenda wordt gewerkt aan dit thema, waarbij wordt ingezet op hogere fruit- en groenteconsumptie.

Start bouw voormalige Nuon locatie en start bouw Het Havenhuys
Wie: Gerard van As
Waar: Voormalige Nuon locatie en Havenhuys, Rijnhaven, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 september 2019 | 13:00 uur (Nuon locatie) en 16.00 uur (Het Havenhuys)

Wethouder Van As is aanwezig bij de start van twee bouwprojecten van GREEN. Op de voormalige Nuon locatie komen zowel zorgwoningen als midden huurwoningen. Bij het Havenhuys in de Rijnhaven komen vrije sector koopappartementen.

Koffieochtend PLUS
Wie: Han de Jager 
Waar: Wijkcentrum Swaenswijk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 september 2019 | 10:00 uur

Wethouder De Jager opent de koffieochtend PLUS. Hein de Graaf is aanwezig en vertelt hoe senioren plezier kunnen beleven aan nieuwe technieken zoals: media, mobieltjes, tablets enz.

Onthulling nieuw circulair papier
Wie: Leo Maat
Waar: Decaprint, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 september 2019 | 16:00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de onthulling van nieuw circulair papier, ontwikkeld door Alphense bedrijven Drukkerij Holland en Decaprint. Het papier is gemaakt op basis van gemaaid bermgras uit de regio.

Open Monumentendag en opening tentoonstelling ‘Oudheidkamer, toen en nu’
Wie: Leo Maat
Waar: Avifauna, Alphen aan den Rijn en Oudheidkamer, Benthuizen
Wanneer: 13 september 2019 | 08:45 uur en 14 september | 11:00 uur

Wethouder Maat opent Open Monumentendag, met het thema ‘Plekken van plezier’, naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal. Daarnaast opent wethouder Maat de tentoonstelling ‘Oudheidkamer, toen en nu’, van Oudheidkamer De Negen Turven, Benthuizen. In deze kamer zijn oude objecten te bezichtigen en bij de Oudheidkamer hoort de Winkel van Sinkel, met een authentieke oude winkelinventaris. De Oudheidwinkel en de Winkel van Sinkel bestaan 25 jaar.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:06

Ernstig ongeval Amerikalaan

Er heeft een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de Amerikalaan. Een vrouw (voetganger) is hierbij geschept door een personenauto.

Verkeer en vervoer gisteren 10:32

Nieuwe dienstregeling: wat zijn de gevolgen voor Alphen?

Vandaag, op zondag 15 december, is de nieuwe dienstregeling ingegaan. Niet alleen NS, maar ook Arriva voert wijzigingen door, onder andere om beter aan te sluiten op de nieuwe dienstregeling van NS. Wat betekent de nieuwe dienstregeling voor Alphen aan den Rijn?

Politiek 14 dec. 2019 15:29

Afvalstoffenheffing stijgt fors in Alphen aan den Rijn

De gemeentelijke afvalstoffenheffing gaat komend jaar met 9 procent omhoog. Ook in 2021 en 2022 zal dit ongeveer het geval zijn. Wethouder Kees van Velzen (financiën) kiest voor een verhoging in drie termijnen in plaats van een zeer forse verhoging in één keer.

Politiek 14 dec. 2019 15:16

Magneetvissen verboden in hele gemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn verbiedt het populaire magneetvissen. Deze hobby is te gevaarlijk, zo meldt burgemeester Liesbeth Spies. Het risico bestaat dat wapens of munitie worden opgevist die recent zijn en niet uit de Tweede Wereldoorlog.

Evenementen 14 dec. 2019 12:46

Ontmoet de Kerstman bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 21 december van 13:00 tot 16:00 uur kun je bij Winkelcentrum de Baronie de Kerstman ontmoeten. De Kerstman verwelkomt iedereen om een foto met hem te maken en hij deelt heerlijke chocoladekransjes van Martinez Chocolatier uit!