Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Thematafel Gezonde Mensen
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 september 2019 | 10:00 uur

Wethouder Van Velzen is voorzitter van de thematafel Gezonde Mensen van Greenports Nederland. Vanuit de Nationale Tuinbouwagenda wordt gewerkt aan dit thema, waarbij wordt ingezet op hogere fruit- en groenteconsumptie.

Start bouw voormalige Nuon locatie en start bouw Het Havenhuys
Wie: Gerard van As
Waar: Voormalige Nuon locatie en Havenhuys, Rijnhaven, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 september 2019 | 13:00 uur (Nuon locatie) en 16.00 uur (Het Havenhuys)

Wethouder Van As is aanwezig bij de start van twee bouwprojecten van GREEN. Op de voormalige Nuon locatie komen zowel zorgwoningen als midden huurwoningen. Bij het Havenhuys in de Rijnhaven komen vrije sector koopappartementen.

Koffieochtend PLUS
Wie: Han de Jager 
Waar: Wijkcentrum Swaenswijk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 september 2019 | 10:00 uur

Wethouder De Jager opent de koffieochtend PLUS. Hein de Graaf is aanwezig en vertelt hoe senioren plezier kunnen beleven aan nieuwe technieken zoals: media, mobieltjes, tablets enz.

Onthulling nieuw circulair papier
Wie: Leo Maat
Waar: Decaprint, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 september 2019 | 16:00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de onthulling van nieuw circulair papier, ontwikkeld door Alphense bedrijven Drukkerij Holland en Decaprint. Het papier is gemaakt op basis van gemaaid bermgras uit de regio.

Open Monumentendag en opening tentoonstelling ‘Oudheidkamer, toen en nu’
Wie: Leo Maat
Waar: Avifauna, Alphen aan den Rijn en Oudheidkamer, Benthuizen
Wanneer: 13 september 2019 | 08:45 uur en 14 september | 11:00 uur

Wethouder Maat opent Open Monumentendag, met het thema ‘Plekken van plezier’, naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal. Daarnaast opent wethouder Maat de tentoonstelling ‘Oudheidkamer, toen en nu’, van Oudheidkamer De Negen Turven, Benthuizen. In deze kamer zijn oude objecten te bezichtigen en bij de Oudheidkamer hoort de Winkel van Sinkel, met een authentieke oude winkelinventaris. De Oudheidwinkel en de Winkel van Sinkel bestaan 25 jaar.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.