Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Week van het Werk
Wie: College
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 29 oktober 2019 tot en met 2 november 2019

De Week van het Werk wordt georganiseerd door Ondernemers, Onderwijs en Overheid van Alphen aan den Rijn. Zij hebben het thema ‘Dichtbij Werkt’ gekozen, omdat zij graag zouden zien dat zo veel mogelijk Alphenaren een baan in onze gemeente krijgen.

Wanneer

Waar

Wat

Wie

29 oktober 2019 van 14:00 tot 16:30 uur

Adventskerk, Alphen aan den Rijn

#WERKT voor stages en bijbanen – stage en bijbanenbeurs

Han de Jager

30 oktober 2019 van 08:00 tot 10:00 uur

Hoofdkantoor Zeeman Textielsupers, De Schans 15, 2405 XX Alphen aan den Rijn

Hartstikke sociaal (bokaal) en ontvangst staatssecretaris Tamara van Ark

Liesbeth Spies en Han de Jager

30 oktober 2019 van 09:00 tot 21:00 uur

Archeon, Alphen aan den Rijn

Hacketon #Work

Gert-Jan Schotanus

30 oktober 2019 van 09:00 tot 16:00 uur

Archeon, Alphen aan den Rijn

Go4it!

Han de Jager

31 oktober 2019 van 09:00 tot 21:00 uur

Archeon, Alphen aan den Rijn

Hacketon #Work

Han de Jager

2 november 2019 van 13:00 tot 16:00 uur

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn

Beurs van het Werk

Han de Jager

Bestuurlijk overleg belangenvereniging Zwammerdam
Wie: Gerard van As en Kees van Velzen
Waar: Zwanenburcht, Zwammerdam
Wanneer: 29 oktober 2019 | 19:30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het bestuurlijk overleg met belangenvereniging Zwammerdam. Wethouder Van As is deze keer ook aanwezig om te praten over woningbouw in Zwammerdam.

Overhandiging boekje 'PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg'
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Servicebureau Junis, Zuidpoolsingel 6, Alphen aan de Rijn
Wanneer: 31 oktober 2019 | 11:00 uur

Wethouder Schotanus neemt het boekje 'PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg' in ontvangst van Marie-Louise van Mourik, directeur van Junis Kinderopvang. PeuterStart, partner van Junis en onderdeel van BOOST, is in Alphen aan den Rijn al jarenlang de partner voor peuterspeelzalen en voorschoolse educatie (VE). Op 16 locaties - in elke wijk in Alphen aan de Rijn maar ook Boskoop en Rijnwoude – komen zo'n 645 kinderen van 2-4 jaar samen om te spelen en te leren. Peuters krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, want alle Peuterstart-groepen werken met een VE-programma. VE is bedoeld om alle kinderen een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen te bieden. Peuters kunnen op de locaties hun sociale vaardigheden ontwikkelen en spelenderwijs hun taal- en spraakvaardigheden oefenen in een veilige omgeving. PeuterStart investeert in 2019/2020 in een nog hogere kwaliteit van VE. Voor de PeuterStart-locaties krijgen zij hiervoor subsidie van de overheid via de gemeente Alphen aan de Rijn. Samen met de gemeente is er een onderzoek uitgevoerd voor verbeterpunten. Met de uitkomsten ontwikkelden zij een onderscheidend aanbod voor voorschoolse educatie. In het boekje is te lezen hoe dit vorm krijgt.

Duurzame Huizenroute
Wie: Leo Maat
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 november 2019

Wethouder Maat bezoekt de Duurzame Huizenroute. Een bezoek aan een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen en ervaringen te horen. In heel Nederland stellen huiseigenaren gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt. Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de duurzame huizenroute voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader. Op www.duurzamehuizenroute.nl/alphenaandenrijn kunt u zien welke woningen er bij u in de buurt opengaan en zich aanmelden voor een bezoek.

Wijkbezoek Alphen West
Wie: College
Waar: Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51-59, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 5 november 2019 | 16:00 uur

Het college brengt een bezoek aan Alphen West. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.