Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Week van het Werk
Wie: College
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 29 oktober 2019 tot en met 2 november 2019

De Week van het Werk wordt georganiseerd door Ondernemers, Onderwijs en Overheid van Alphen aan den Rijn. Zij hebben het thema ‘Dichtbij Werkt’ gekozen, omdat zij graag zouden zien dat zo veel mogelijk Alphenaren een baan in onze gemeente krijgen.

Wanneer

Waar

Wat

Wie

29 oktober 2019 van 14:00 tot 16:30 uur

Adventskerk, Alphen aan den Rijn

#WERKT voor stages en bijbanen – stage en bijbanenbeurs

Han de Jager

30 oktober 2019 van 08:00 tot 10:00 uur

Hoofdkantoor Zeeman Textielsupers, De Schans 15, 2405 XX Alphen aan den Rijn

Hartstikke sociaal (bokaal) en ontvangst staatssecretaris Tamara van Ark

Liesbeth Spies en Han de Jager

30 oktober 2019 van 09:00 tot 21:00 uur

Archeon, Alphen aan den Rijn

Hacketon #Work

Gert-Jan Schotanus

30 oktober 2019 van 09:00 tot 16:00 uur

Archeon, Alphen aan den Rijn

Go4it!

Han de Jager

31 oktober 2019 van 09:00 tot 21:00 uur

Archeon, Alphen aan den Rijn

Hacketon #Work

Han de Jager

2 november 2019 van 13:00 tot 16:00 uur

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn

Beurs van het Werk

Han de Jager

Bestuurlijk overleg belangenvereniging Zwammerdam
Wie: Gerard van As en Kees van Velzen
Waar: Zwanenburcht, Zwammerdam
Wanneer: 29 oktober 2019 | 19:30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het bestuurlijk overleg met belangenvereniging Zwammerdam. Wethouder Van As is deze keer ook aanwezig om te praten over woningbouw in Zwammerdam.

Overhandiging boekje 'PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg'
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Servicebureau Junis, Zuidpoolsingel 6, Alphen aan de Rijn
Wanneer: 31 oktober 2019 | 11:00 uur

Wethouder Schotanus neemt het boekje 'PeuterStart, alleen het beste is goed genoeg' in ontvangst van Marie-Louise van Mourik, directeur van Junis Kinderopvang. PeuterStart, partner van Junis en onderdeel van BOOST, is in Alphen aan den Rijn al jarenlang de partner voor peuterspeelzalen en voorschoolse educatie (VE). Op 16 locaties - in elke wijk in Alphen aan de Rijn maar ook Boskoop en Rijnwoude – komen zo'n 645 kinderen van 2-4 jaar samen om te spelen en te leren. Peuters krijgen bovendien een extra steuntje in de rug, want alle Peuterstart-groepen werken met een VE-programma. VE is bedoeld om alle kinderen een kansrijke start met de beste ontwikkelingskansen te bieden. Peuters kunnen op de locaties hun sociale vaardigheden ontwikkelen en spelenderwijs hun taal- en spraakvaardigheden oefenen in een veilige omgeving. PeuterStart investeert in 2019/2020 in een nog hogere kwaliteit van VE. Voor de PeuterStart-locaties krijgen zij hiervoor subsidie van de overheid via de gemeente Alphen aan de Rijn. Samen met de gemeente is er een onderzoek uitgevoerd voor verbeterpunten. Met de uitkomsten ontwikkelden zij een onderscheidend aanbod voor voorschoolse educatie. In het boekje is te lezen hoe dit vorm krijgt.

Duurzame Huizenroute
Wie: Leo Maat
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 2 november 2019

Wethouder Maat bezoekt de Duurzame Huizenroute. Een bezoek aan een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen en ervaringen te horen. In heel Nederland stellen huiseigenaren gastvrij hun woning open en vertellen over hun aanpak, ervaringen en de keuzes die zij hebben gemaakt. Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de duurzame huizenroute voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader. Op www.duurzamehuizenroute.nl/alphenaandenrijn kunt u zien welke woningen er bij u in de buurt opengaan en zich aanmelden voor een bezoek.

Wijkbezoek Alphen West
Wie: College
Waar: Wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51-59, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 5 november 2019 | 16:00 uur

Het college brengt een bezoek aan Alphen West. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 19:05

Alphens Restaurantweek: ‘t Oude Raadhuys, heerlijk eten in een stukje historie

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant ‘t Oude Raadhuys!

Wonen en bouwen gisteren 17:26

Nieuwe muurschildering op de kopgevel van Fazantflat

In steeds meer plaatsen in Nederland duiken muurschilderingen op. Alphen is sinds deze week ook weer een muurschildering rijker. Op de zijkant van de opgeknapte Fazantflat prijkt namelijk een grote muurschildering van twee fazanten, gemaakt door kunstenaar Joost Zwanenburg.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:57

Wegens succes herhaald: Kids Summer Camp

In juli is het eerste Summer Camp georganiseerd door Ski & Snowboard Xperience. Door het grote succes van de eerste editie, start op maandag 24 augustus de tweede editie!

Overige gisteren 16:20

Alerte handhavers vertrouwen onderbuikgevoel en voorkomen erger

Handhavers wisten op zondag 9 augustus samen met de politie een suïcidale vrouw in veiligheid te brengen. Door alert te zijn op de situatie, liepen de handhavers direct naar de vrouw toe die bij de spoorwegovergang stond. Zo wisten zij erger te voorkomen.

Natuur en recreatie gisteren 15:38

Waarschuwing voor blauwalg bij Zegerplas

Bij de Zegerplas in Alphen is op twee locaties blauwalg vastgesteld. Het gaat om de zuidoever en de speelvijver bij de Zegerplas. Dit meldt Omgevingsdienst Midden-Holland vandaag. 

Overige gisteren 14:59

Voorkom stankoverlast van gft-container met deze tips

Stankoverlast door afvalcontainers. Elke zomer is het weer een veelvoorkomend probleem. Vooral de gft-container zorgt voor veel stankoverlast, zeker met de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd. Wij geven een aantal tips om de stank te voorkomen.