Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Starthandeling ‘Koudekerk Rollatorproof’
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Willem de Zwijgerlaan 2, Koudekerk aan den Rijn
Wanneer: 4 december 2019 | 09:00 uur

Wethouder Van Velzen, wijkwethouder van Koudekerk aan den Rijn, geeft het startsein voor ‘Koudekerk Rollatorproof’. Vanuit het dorpsoverleg Koudekerk kwam het initiatief om Koudekerk als eerste dorp in Nederland “rollatorproof” te maken. Niet alleen rollatorproof maar ook proof voor mindervaliden en kinderwagens. Samen met het dorpsoverleg heeft de gemeente gekeken wat de mogelijkheden zijn. In drie sessies is het hele dorp geschouwd. De opgehaalde info wordt verwerkt in een plan: wat kunnen we meenemen in toekomstige opdrachten en wat kunnen we wel en wat kunnen we niet doen.

Bijeenkomst Zon op Dak buitengebied
Wie: Leo Maat
Waar: De Vooruitgang, Aarlanderveen
Wanneer: 4 december 2019 | 20:00 uur

Wethouder Maat opent de bijeenkomst Zon op Dak in Aarlanderveen, die georganiseerd is met LTO Noord, Liander en de Rabobank. Agrariërs en agrogerelateerde bedrijven in het buitengebied van de gemeente krijgen tijdens de bijeenkomst de benodigde informatie om een investeringsbeslissing te kunnen nemen over het plaatsen van zonnepanelen op hun dak(en).

Bestuurlijke netwerkdag G40
Wie: Liesbeth Spies, Han de Jager en Kees van Velzen  
Waar: Stadhuisplein 1, Almere
Wanneer: 6 december 2019 | 9:30 uur

Burgemeester Spies en wethouders Van Velzen en De Jager wonen de bestuurlijke netwerkdag van de G40 bij. Op de netwerkdag gaan aanwezige bestuurders van 40 (middel)grote Nederlandse steden met elkaar in gesprek over een grote diversiteit aan stedelijke vraagstukken.

Presentatie UNESCO nominatiedossier Neder-Germaanse Limes
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Wanneer: 6 december 2019 | 15:00 uur

Wethouder Van Velzen presenteert het Limes Nominatiedossier aan Minister van Engelshoven. In Nederland is de Romeinse Limes in 2011 op de Voorlopige Lijst Werelderfgoed geplaatst. Sindsdien is er door tal van partijen gewerkt aan het vormgeven van een grensoverschrijdende samenwerking, het zichtbaar en beleefbaar maken van de Limes en het opstellen van het Nominatiedossier. Met als uiteindelijke doel het indienen van de inschrijving van het Limes op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Schrijfmarathon Amnesty International
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Bibliotheek Rijn en Venen
Wanneer: 7 december 2019 | 10:00 uur

Burgemeester Spies schrijft mee aan de schrijfmarathon van Amnesty International. Tijdens de schrijfmarathon wordt geschreven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Wijkbezoek Aarlanderveen
Wie: College
Waar: Buurtspeeltuin Aarlanderveen, Jacob van Damstraat 12-13, Aarlanderveen
Wanneer: 10 december 2019

Het college brengt een bezoek aan Aarlanderveen. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 11:29

Win twee kaartjes voor de drive-in bioscoop langs de A4

Normaal gesproken is het terrein langs de A4 een parkeerfaciliteit voor Schiphol, maar sinds 24 juli bevindt zich daar een heuse drive-in bioscoop. Op een groot scherm geniet je van verschillende films. Een unieke belevenis, waar wij twee kaartjes voor mogen weggeven!

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:51

Harsen? Dat kan voordelig met de Harsstrippenkaart van The Center of Beauty

Veel mensen besluiten in de zomervakantie of vlak voordat zij op vakantie gaan, om te gaan harsen. Dit met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn. Maar, zo waarschuwt The Center of Beauty, dit is niet het geval. Waarom? Dat leggen ze uit.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.