Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Starthandeling ‘Koudekerk Rollatorproof’
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Willem de Zwijgerlaan 2, Koudekerk aan den Rijn
Wanneer: 4 december 2019 | 09:00 uur

Wethouder Van Velzen, wijkwethouder van Koudekerk aan den Rijn, geeft het startsein voor ‘Koudekerk Rollatorproof’. Vanuit het dorpsoverleg Koudekerk kwam het initiatief om Koudekerk als eerste dorp in Nederland “rollatorproof” te maken. Niet alleen rollatorproof maar ook proof voor mindervaliden en kinderwagens. Samen met het dorpsoverleg heeft de gemeente gekeken wat de mogelijkheden zijn. In drie sessies is het hele dorp geschouwd. De opgehaalde info wordt verwerkt in een plan: wat kunnen we meenemen in toekomstige opdrachten en wat kunnen we wel en wat kunnen we niet doen.

Bijeenkomst Zon op Dak buitengebied
Wie: Leo Maat
Waar: De Vooruitgang, Aarlanderveen
Wanneer: 4 december 2019 | 20:00 uur

Wethouder Maat opent de bijeenkomst Zon op Dak in Aarlanderveen, die georganiseerd is met LTO Noord, Liander en de Rabobank. Agrariërs en agrogerelateerde bedrijven in het buitengebied van de gemeente krijgen tijdens de bijeenkomst de benodigde informatie om een investeringsbeslissing te kunnen nemen over het plaatsen van zonnepanelen op hun dak(en).

Bestuurlijke netwerkdag G40
Wie: Liesbeth Spies, Han de Jager en Kees van Velzen  
Waar: Stadhuisplein 1, Almere
Wanneer: 6 december 2019 | 9:30 uur

Burgemeester Spies en wethouders Van Velzen en De Jager wonen de bestuurlijke netwerkdag van de G40 bij. Op de netwerkdag gaan aanwezige bestuurders van 40 (middel)grote Nederlandse steden met elkaar in gesprek over een grote diversiteit aan stedelijke vraagstukken.

Presentatie UNESCO nominatiedossier Neder-Germaanse Limes
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Wanneer: 6 december 2019 | 15:00 uur

Wethouder Van Velzen presenteert het Limes Nominatiedossier aan Minister van Engelshoven. In Nederland is de Romeinse Limes in 2011 op de Voorlopige Lijst Werelderfgoed geplaatst. Sindsdien is er door tal van partijen gewerkt aan het vormgeven van een grensoverschrijdende samenwerking, het zichtbaar en beleefbaar maken van de Limes en het opstellen van het Nominatiedossier. Met als uiteindelijke doel het indienen van de inschrijving van het Limes op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Schrijfmarathon Amnesty International
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Bibliotheek Rijn en Venen
Wanneer: 7 december 2019 | 10:00 uur

Burgemeester Spies schrijft mee aan de schrijfmarathon van Amnesty International. Tijdens de schrijfmarathon wordt geschreven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Wijkbezoek Aarlanderveen
Wie: College
Waar: Buurtspeeltuin Aarlanderveen, Jacob van Damstraat 12-13, Aarlanderveen
Wanneer: 10 december 2019

Het college brengt een bezoek aan Aarlanderveen. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:51

Don maakt sinds een jaar de lekkerste koffie op locatie

Dat koffie tegenwoordig meer is dan slechts een ‘bakkie pleur’ is iets dat Don, barista en eigenaar van Donnie’s Koffie, maar al te goed weet. In zijn nostalgische Piaggio Ape 50 racet hij sinds een jaar van locatie naar locatie om mensen te verblijden met de heerlijkste espresso’s, cappuccino’s, lattes en andere koffie creaties.

Onderwijs vandaag 14:18

Leerlingen van 3 VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Overige vandaag 13:23

Schot in het water voor ijsvorming

De gemeente Alphen aan den Rijn plaatst op donderdag 12 december een schot in het water bij het bruggetje in de Hooftstraat in Alphen. Hierdoor kan er deze winter mogelijk geschaatst worden.

Overige vandaag 12:01

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn

De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Advertorial Winkels vandaag 11:13

De beste sportschoenen voor jouw voeten

Twijfel jij welke sportschoenen het beste aan jouw voeten passen? Breng dan eens een bezoek aan Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Dan loop je gegarandeerd met het juiste paar schoenen naar buiten!