Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Starthandeling ‘Koudekerk Rollatorproof’
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Willem de Zwijgerlaan 2, Koudekerk aan den Rijn
Wanneer: 4 december 2019 | 09:00 uur

Wethouder Van Velzen, wijkwethouder van Koudekerk aan den Rijn, geeft het startsein voor ‘Koudekerk Rollatorproof’. Vanuit het dorpsoverleg Koudekerk kwam het initiatief om Koudekerk als eerste dorp in Nederland “rollatorproof” te maken. Niet alleen rollatorproof maar ook proof voor mindervaliden en kinderwagens. Samen met het dorpsoverleg heeft de gemeente gekeken wat de mogelijkheden zijn. In drie sessies is het hele dorp geschouwd. De opgehaalde info wordt verwerkt in een plan: wat kunnen we meenemen in toekomstige opdrachten en wat kunnen we wel en wat kunnen we niet doen.

Bijeenkomst Zon op Dak buitengebied
Wie: Leo Maat
Waar: De Vooruitgang, Aarlanderveen
Wanneer: 4 december 2019 | 20:00 uur

Wethouder Maat opent de bijeenkomst Zon op Dak in Aarlanderveen, die georganiseerd is met LTO Noord, Liander en de Rabobank. Agrariërs en agrogerelateerde bedrijven in het buitengebied van de gemeente krijgen tijdens de bijeenkomst de benodigde informatie om een investeringsbeslissing te kunnen nemen over het plaatsen van zonnepanelen op hun dak(en).

Bestuurlijke netwerkdag G40
Wie: Liesbeth Spies, Han de Jager en Kees van Velzen  
Waar: Stadhuisplein 1, Almere
Wanneer: 6 december 2019 | 9:30 uur

Burgemeester Spies en wethouders Van Velzen en De Jager wonen de bestuurlijke netwerkdag van de G40 bij. Op de netwerkdag gaan aanwezige bestuurders van 40 (middel)grote Nederlandse steden met elkaar in gesprek over een grote diversiteit aan stedelijke vraagstukken.

Presentatie UNESCO nominatiedossier Neder-Germaanse Limes
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Wanneer: 6 december 2019 | 15:00 uur

Wethouder Van Velzen presenteert het Limes Nominatiedossier aan Minister van Engelshoven. In Nederland is de Romeinse Limes in 2011 op de Voorlopige Lijst Werelderfgoed geplaatst. Sindsdien is er door tal van partijen gewerkt aan het vormgeven van een grensoverschrijdende samenwerking, het zichtbaar en beleefbaar maken van de Limes en het opstellen van het Nominatiedossier. Met als uiteindelijke doel het indienen van de inschrijving van het Limes op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Schrijfmarathon Amnesty International
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Bibliotheek Rijn en Venen
Wanneer: 7 december 2019 | 10:00 uur

Burgemeester Spies schrijft mee aan de schrijfmarathon van Amnesty International. Tijdens de schrijfmarathon wordt geschreven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Wijkbezoek Aarlanderveen
Wie: College
Waar: Buurtspeeltuin Aarlanderveen, Jacob van Damstraat 12-13, Aarlanderveen
Wanneer: 10 december 2019

Het college brengt een bezoek aan Aarlanderveen. De afgelopen tijd organiseerde de gemeente speeddates op diverse locaties met de college- en raadsleden. Heeft u goede ideeën, wilt u uw hart luchten, heeft u iets leuks te delen of heeft u een mooi initiatief? Kom dan langs.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.