Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Wijkbezoek Activite
Wie: Han de Jager  
Waar: Alphen aan den Rijn
Wanneer: 15 januari 2020

Wethouder De Jager gaat op wijkbezoek samen met Activite, een zorgorganisatie voor thuiszorg.

Nieuwjaarsreceptie PReT, VVV Alphen en Boskoop
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Archeon, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 15 januari 2020 | 16:30 uur

Wethouder Van Velzen opent de nieuwjaarsreceptie van PReT (Platform Recreatie en Toerisme), VVV Alphen en Boskoop. Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de plannen voor recreatie en toerisme voor 2020.

Historie van Alphen
Wie: Liesbeth Spies en Leo Maat
Waar: De Jozef, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 16 januari 2020 | 14:00 uur

Burgemeester Spies en wethouder Maat zijn aanwezig bij de bijeenkomst over de Historie van Alphen.

Bijeenkomst ‘Samenwerking rond het kind’
Wie: Han de Jager  en Gert-Jan Schotanus  
Waar: Avifauna, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 16 januari 2020 | 15:00 uur

Wethouder Schotanus opent de bijeenkomst ‘Samenwerking rond het kind’, in aanwezigheid van wethouder De Jager. Tijdens deze bijeenkomst kunnen deelnemers aan verschillende thematafels deelnemen. Waaronder een thematafel over het Integraal Kind Centrum (IKC). Op een IKC werken de school, opvang en de zorg met elkaar samen. Hoe zorgen zij voor een compleet plaatje van de ontwikkeling van een kind.

Inloopbijeenkomst cultuurhistorie
Wie: Leo Maat
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 januari 2020 | 18:30 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de inloopbijeenkomst cultuurhistorie. De gemeente organiseert vier inloopbijeenkomsten over de waardenkaart en het bestemmingsplan. Deze bijeenkomsten lopen vooruit op de procedure tot het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan Cultuurhistorie. Inwoners en alle andere betrokkenen hebben tijdens de inloopbijeenkomsten de mogelijkheid om vragen te stellen of suggesties voor het bestemmingsplan en de cultuurhistorische waardenkaart te doen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.