Pexels
Advertorial Overige

Waar kun je terecht voor opslag in Alphen?

Op zoek naar opslagruimte in Alphen? In dit artikel delen we een aantal dingen die je kunt doen voor het betaald en onbetaald opslaan van je spullen.

Een opslagruimte huren

We beginnen met de meest voor de hand liggende optie en dat is een opslagruimte huren in Alphen aan den Rijn. Het is een makkelijke manier om spullen op te slaan, waarbij het niet uitmaakt hoeveel ruimte je nodig hebt. Je hebt namelijk in Alphen de keuze uit een kleine locker tot een XXL opslagruimte. Zo weet je zeker dat jouw meubels of andere spullen veilig en droog staan opgeborgen, en kun je er gewoon de hele dag bij.

Je eigen opslagruimte creëren

Als je aan het verhuizen bent, dan kun je soms een eigen opslagruimte creëren door een specifieke hoek aan te wijzen in je nieuwe woning voor het opslaan van spullen. Kies de ruimte met de minste prioriteit, waar je niet per se iets aan hoeft te doen. Ook als je een woning gaat renoveren is er altijd wel een plekje dat minder prioriteit heeft, zoals een logeerkamer of extra badkamer. Zorg ervoor dat het geen gedeelte is van de woning waar je vaak doorheen moet en je dus constant tegen dozen en meubels aanloopt.

Familie en vrienden lief aankijken

Gratis opslagruimte kun je soms vinden bij vrienden en familie, zeker als het maar om een korte periode gaat. Vraag het eerst aan mensen die redelijk in de buurt wonen, zodat je niet te ver hoeft te rijden. Zorg er ook voor dat je enkel spullen opslaat die je niet nodig hebt, zodat je niet telkens hoeft aan te kloppen om op zoek te gaan naar die ene pan of een map met belangrijke documenten. Als je mensen kent die zelf bijvoorbeeld ook binnenkort gaan verhuizen, dan kun je afspreken om voor elkaar spullen op te slaan en hoef je je niet schuldig te voelen.

Een tijdelijke ruimte huren

Als je maar voor een korte periode een opslagruimte nodig hebt, dan biedt een tijdelijke opslag dé oplossing. De beste methode is het reserveren van een ruimte, zodat je er zeker van bent dat je spullen er terecht kunnen. Vaak kun je een ruimte al per maand huren, waardoor je niet vastzit aan een lang contract. Controleer dit altijd van tevoren, zodat je zeker weet hoe en wanneer je deze tijdelijke opslagruimte moet opzeggen. Vraag ook naar de voorwaarden om eventueel extra ruimte bij te huren en of “downgrading” mogelijk is.

Opslaan bij het verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen en gebruik maakt van een verhuisbedrijf, dan bieden zij soms ook de mogelijkheid aan om spullen bij hun op te slaan. Dit kan behoorlijk in de kosten schelen en het zorgt er ook voor dat je inboedel minder vaak hoeft te worden verplaatst. Informeer van tevoren of deze mogelijkheid er is. Ook als het enkel mogelijk is om grote meubelen bij hen tijdelijk op te slaan, betekent dit dat je zelf minder opslagruimte hoeft te huren. En als je voor het eerst in Alphen komt wonen, lees dan dit magazine. Met allemaal leuke informatie voor alle huidige en toekomstige inwoners.


Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.