GroenLinks

Waar staan de verschillende kandidaten van GroenLinks voor?

GroenLinks gaat voor een menselijke, eerlijke en duurzame gemeente. Maar hoe willen ze dat realiseren? En wie zijn de kandidaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan? Klik op de links hieronder om de korte video’s te bekijken. Zo leer je zowel de standpunten als de eerste zes kandidaten snel beter kennen.

1.       José Huls – zorg voor iedereen

Lijsttrekker Jose zet zich in voor betaalbare passende zorg voor iedereen. Zij werkt zelf al jaren in de jeugdzorg en weet als geen ander wat er nodig is om kwetsbare inwoners op een goede manier te helpen. Kwalitatief goede zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht je inkomsten, achtergrond of lichamelijke conditie.

2.       René Driesen – bescherm het groene landschap

René breekt een lans voor de Gnephoek. Een prachtig stiltegebied waar veel inwoners van Alphen en daarbuiten recreëren en tot rust komen. Helaas dreigt dit gebied volgebouwd te worden met woningen. GroenLinks wil ook woningen bouwen, maar dan in de Noordrand en op leegstaande bedrijventerreinen.

3.       Erik van Zuylen – meer biodiversiteit en duurzame energie

Erik neemt je mee naar het prachtige Prinses Irenebos. Dit bos is in de afgelopen jaren opnieuw ingericht, waardoor veel meer ruimte is voor verschillende bomen, planten en dieren. Maar er valt nog veel te doen om zowel natuur als de opwek van duurzame energie in Alphen de ruimte te geven!

4.       Pauline Thoomes – iedereen moet zich thuis voelen in Alphen

Pauline gaat voor een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Zij zet zich als docente bij het Scala College dagelijks in om Alphense jongeren een goede start te geven. Zij vindt dat alle inwoners zich vrij moeten voelen om te zijn wie zij zijn, ook inwoners uit de LHBTIQ+-gemeenschap, inwoners met een beperking, of inwoners die moeite hebben om een plek te vinden.

5.       Gé Kapteijn – aangenaam en betaalbaar wonen

Gé gaat voor voldoende betaalbare woningen in de gemeente. Daarnaast moeten in onze gemeente fietsers en voetgangers alle ruimte krijgen. 30 km/u wordt de norm voor auto’s, zodat iedereen veilig over straat kan. Zo zorgen we ervoor dat het voor jong en oud prettig wonen is in Alphen aan den Rijn.

6.       Max van Lent – armoede keihard aanpakken

Max weet als econoom veel van de oorzaken van armoede en hoe je daar wat aan kunt doen. Hij vindt het niet te verteren dat pech en geluk nog steeds wordt bepaald door waar je geboren wordt en in welke omgeving je opgroeit. Hij vindt daarom dat de gemeente mensen beter moet helpen met het aanvragen van de juiste ondersteuning.

Wil je meer informatie? Natuurlijk heeft GroenLinks hun standpunten uitgebreid uitgewerkt in het verkiezingsprogramma. Zowel de tekst als de luisterversie van het programma vind je hier.

"Op 16 maart zijn er verkiezingen. Jij kan straks het verschil maken. Een stem op GroenLinks is een stem voor een menselijk, eerlijke en duurzame gemeente."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”