GroenLinks
Advertorial Politiek plein

Waar staan de verschillende kandidaten van GroenLinks voor?

GroenLinks gaat voor een menselijke, eerlijke en duurzame gemeente. Maar hoe willen ze dat realiseren? En wie zijn de kandidaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan? Klik op de links hieronder om de korte video’s te bekijken. Zo leer je zowel de standpunten als de eerste zes kandidaten snel beter kennen.

1.       José Huls – zorg voor iedereen

Lijsttrekker Jose zet zich in voor betaalbare passende zorg voor iedereen. Zij werkt zelf al jaren in de jeugdzorg en weet als geen ander wat er nodig is om kwetsbare inwoners op een goede manier te helpen. Kwalitatief goede zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht je inkomsten, achtergrond of lichamelijke conditie.

2.       René Driesen – bescherm het groene landschap

René breekt een lans voor de Gnephoek. Een prachtig stiltegebied waar veel inwoners van Alphen en daarbuiten recreëren en tot rust komen. Helaas dreigt dit gebied volgebouwd te worden met woningen. GroenLinks wil ook woningen bouwen, maar dan in de Noordrand en op leegstaande bedrijventerreinen.

3.       Erik van Zuylen – meer biodiversiteit en duurzame energie

Erik neemt je mee naar het prachtige Prinses Irenebos. Dit bos is in de afgelopen jaren opnieuw ingericht, waardoor veel meer ruimte is voor verschillende bomen, planten en dieren. Maar er valt nog veel te doen om zowel natuur als de opwek van duurzame energie in Alphen de ruimte te geven!

4.       Pauline Thoomes – iedereen moet zich thuis voelen in Alphen

Pauline gaat voor een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Zij zet zich als docente bij het Scala College dagelijks in om Alphense jongeren een goede start te geven. Zij vindt dat alle inwoners zich vrij moeten voelen om te zijn wie zij zijn, ook inwoners uit de LHBTIQ+-gemeenschap, inwoners met een beperking, of inwoners die moeite hebben om een plek te vinden.

5.       Gé Kapteijn – aangenaam en betaalbaar wonen

Gé gaat voor voldoende betaalbare woningen in de gemeente. Daarnaast moeten in onze gemeente fietsers en voetgangers alle ruimte krijgen. 30 km/u wordt de norm voor auto’s, zodat iedereen veilig over straat kan. Zo zorgen we ervoor dat het voor jong en oud prettig wonen is in Alphen aan den Rijn.

6.       Max van Lent – armoede keihard aanpakken

Max weet als econoom veel van de oorzaken van armoede en hoe je daar wat aan kunt doen. Hij vindt het niet te verteren dat pech en geluk nog steeds wordt bepaald door waar je geboren wordt en in welke omgeving je opgroeit. Hij vindt daarom dat de gemeente mensen beter moet helpen met het aanvragen van de juiste ondersteuning.

Wil je meer informatie? Natuurlijk heeft GroenLinks hun standpunten uitgebreid uitgewerkt in het verkiezingsprogramma. Zowel de tekst als de luisterversie van het programma vind je hier.

"Op 16 maart zijn er verkiezingen. Jij kan straks het verschil maken. Een stem op GroenLinks is een stem voor een menselijk, eerlijke en duurzame gemeente."


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.