GroenLinks
Advertorial Politiek plein

Waar staan de verschillende kandidaten van GroenLinks voor?

GroenLinks gaat voor een menselijke, eerlijke en duurzame gemeente. Maar hoe willen ze dat realiseren? En wie zijn de kandidaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan? Klik op de links hieronder om de korte video’s te bekijken. Zo leer je zowel de standpunten als de eerste zes kandidaten snel beter kennen.

1.       José Huls – zorg voor iedereen

Lijsttrekker Jose zet zich in voor betaalbare passende zorg voor iedereen. Zij werkt zelf al jaren in de jeugdzorg en weet als geen ander wat er nodig is om kwetsbare inwoners op een goede manier te helpen. Kwalitatief goede zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht je inkomsten, achtergrond of lichamelijke conditie.

2.       René Driesen – bescherm het groene landschap

René breekt een lans voor de Gnephoek. Een prachtig stiltegebied waar veel inwoners van Alphen en daarbuiten recreëren en tot rust komen. Helaas dreigt dit gebied volgebouwd te worden met woningen. GroenLinks wil ook woningen bouwen, maar dan in de Noordrand en op leegstaande bedrijventerreinen.

3.       Erik van Zuylen – meer biodiversiteit en duurzame energie

Erik neemt je mee naar het prachtige Prinses Irenebos. Dit bos is in de afgelopen jaren opnieuw ingericht, waardoor veel meer ruimte is voor verschillende bomen, planten en dieren. Maar er valt nog veel te doen om zowel natuur als de opwek van duurzame energie in Alphen de ruimte te geven!

4.       Pauline Thoomes – iedereen moet zich thuis voelen in Alphen

Pauline gaat voor een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Zij zet zich als docente bij het Scala College dagelijks in om Alphense jongeren een goede start te geven. Zij vindt dat alle inwoners zich vrij moeten voelen om te zijn wie zij zijn, ook inwoners uit de LHBTIQ+-gemeenschap, inwoners met een beperking, of inwoners die moeite hebben om een plek te vinden.

5.       Gé Kapteijn – aangenaam en betaalbaar wonen

Gé gaat voor voldoende betaalbare woningen in de gemeente. Daarnaast moeten in onze gemeente fietsers en voetgangers alle ruimte krijgen. 30 km/u wordt de norm voor auto’s, zodat iedereen veilig over straat kan. Zo zorgen we ervoor dat het voor jong en oud prettig wonen is in Alphen aan den Rijn.

6.       Max van Lent – armoede keihard aanpakken

Max weet als econoom veel van de oorzaken van armoede en hoe je daar wat aan kunt doen. Hij vindt het niet te verteren dat pech en geluk nog steeds wordt bepaald door waar je geboren wordt en in welke omgeving je opgroeit. Hij vindt daarom dat de gemeente mensen beter moet helpen met het aanvragen van de juiste ondersteuning.

Wil je meer informatie? Natuurlijk heeft GroenLinks hun standpunten uitgebreid uitgewerkt in het verkiezingsprogramma. Zowel de tekst als de luisterversie van het programma vind je hier.

"Op 16 maart zijn er verkiezingen. Jij kan straks het verschil maken. Een stem op GroenLinks is een stem voor een menselijk, eerlijke en duurzame gemeente."


Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?