GroenLinks

Waar staan de verschillende kandidaten van GroenLinks voor?

GroenLinks gaat voor een menselijke, eerlijke en duurzame gemeente. Maar hoe willen ze dat realiseren? En wie zijn de kandidaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan? Klik op de links hieronder om de korte video’s te bekijken. Zo leer je zowel de standpunten als de eerste zes kandidaten snel beter kennen.

1.       José Huls – zorg voor iedereen

Lijsttrekker Jose zet zich in voor betaalbare passende zorg voor iedereen. Zij werkt zelf al jaren in de jeugdzorg en weet als geen ander wat er nodig is om kwetsbare inwoners op een goede manier te helpen. Kwalitatief goede zorg moet voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht je inkomsten, achtergrond of lichamelijke conditie.

2.       René Driesen – bescherm het groene landschap

René breekt een lans voor de Gnephoek. Een prachtig stiltegebied waar veel inwoners van Alphen en daarbuiten recreëren en tot rust komen. Helaas dreigt dit gebied volgebouwd te worden met woningen. GroenLinks wil ook woningen bouwen, maar dan in de Noordrand en op leegstaande bedrijventerreinen.

3.       Erik van Zuylen – meer biodiversiteit en duurzame energie

Erik neemt je mee naar het prachtige Prinses Irenebos. Dit bos is in de afgelopen jaren opnieuw ingericht, waardoor veel meer ruimte is voor verschillende bomen, planten en dieren. Maar er valt nog veel te doen om zowel natuur als de opwek van duurzame energie in Alphen de ruimte te geven!

4.       Pauline Thoomes – iedereen moet zich thuis voelen in Alphen

Pauline gaat voor een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Zij zet zich als docente bij het Scala College dagelijks in om Alphense jongeren een goede start te geven. Zij vindt dat alle inwoners zich vrij moeten voelen om te zijn wie zij zijn, ook inwoners uit de LHBTIQ+-gemeenschap, inwoners met een beperking, of inwoners die moeite hebben om een plek te vinden.

5.       Gé Kapteijn – aangenaam en betaalbaar wonen

Gé gaat voor voldoende betaalbare woningen in de gemeente. Daarnaast moeten in onze gemeente fietsers en voetgangers alle ruimte krijgen. 30 km/u wordt de norm voor auto’s, zodat iedereen veilig over straat kan. Zo zorgen we ervoor dat het voor jong en oud prettig wonen is in Alphen aan den Rijn.

6.       Max van Lent – armoede keihard aanpakken

Max weet als econoom veel van de oorzaken van armoede en hoe je daar wat aan kunt doen. Hij vindt het niet te verteren dat pech en geluk nog steeds wordt bepaald door waar je geboren wordt en in welke omgeving je opgroeit. Hij vindt daarom dat de gemeente mensen beter moet helpen met het aanvragen van de juiste ondersteuning.

Wil je meer informatie? Natuurlijk heeft GroenLinks hun standpunten uitgebreid uitgewerkt in het verkiezingsprogramma. Zowel de tekst als de luisterversie van het programma vind je hier.

"Op 16 maart zijn er verkiezingen. Jij kan straks het verschil maken. Een stem op GroenLinks is een stem voor een menselijk, eerlijke en duurzame gemeente."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.