Plutosport
Advertorial Mode en interieur

Waarom Birkenstocks zo populair zijn

Je haat ze of je houdt ervan, maar je kan er eigenlijk niet omheen... De Birkenstock slippers en sandalen zijn inmiddels namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld! Maar waarom zijn Birkenstocks nou eigenlijk zo populair? 

De oorsprong van Birkenstock

Het zal je misschien niet verbazen dat Birkenstock afkomstig is uit Duitsland, maar wat je misschien wel verbaast is dat het merk al bestaat sinds 1774! Johann Adam Birkenstock heeft destijds een schoen ontworpen die meer ondersteuning zou bieden dan de normale, platte schoenen. Echter, er ging nog ruim 100 jaar overheen voor de achterkleinzoon van deze Johann Adam het orthopedische voetbed ontwikkelde zoals we deze vandaag de dag kennen.

Waarom dragen veel mensen Birkenstocks?

De voornaamste redenen waarom Birkenstocks zo mateloos populair zijn, zijn natuurlijk het hoge comfort dat de slippers en sandalen bieden, en de goede kwaliteit! Daarnaast bieden ze heel veel ondersteuning, waardoor je zonder enige moeite úren op de Birkenstocks kunt staan.

Materiaal Birkenstocks

De zool van de originele slippers en sandalen is opgebouwd uit drie verschillende lagen: als onderste laag EVA-foam voor voldoende demping, daarboven een combinatie van kurk en latex voor extra stabiliteit en goede ondersteuning, en helemaal bovenop nog een laagje fluweelzachte suède. De bandjes van de Birkenstocks worden gemaakt van het door Birkenstock ontwikkelde Birko-Flor, dit materiaal is duurzaam én huidvriendelijk!

Waterproof Birkenstocks

Tegenwoordig zijn de Birkenstocks niet alleen maar verkrijgbaar in hun originele vorm, maar zijn er ook Birkenstocks verkrijgbaar die helemaal gemaakt zijn van het waterdichte EVA. Een groot voordeel hiervan is dat deze Birkenstocks waterproof zijn, maar daarnaast zijn ze ook nog eens heel licht van gewicht. Tevens kun je deze Birkenstocks van EVA heel gemakkelijk schoonmaken, waardoor ze ook heel geschikt zijn voor kinderen. Veel mensen vinden de waterproof Birkenstocks ideaal om mee te nemen op vakantie of voor een dagje op het water!

Waarom Birkenstock?

Birkenstock heeft een groot assortiment met veel verschillende soorten slippers en sandalen, er is dus altijd wel een paar comfortabele Birkenstocks te vinden dat bij jou past! Bij de dames zijn bijvoorbeeld de Birkenstock Gizeh en de Birkenstock Madrid heel populair, maar heren kiezen vaker voor de Birkenstock Ramses. Op zoek naar leuke slippers voor jou én je partner? Dan kun je het beste kiezen voor de Birkenstock Arizona, deze is namelijk zowel voor dames als voor heren heel geschikt. Voor kinderen zijn de Birkenstock sandalen ideaal, vooral de Birkenstock Rio en Birkenstock Kairo vallen vaak goed in de smaak. Voor welke tijdloze topper van Birkenstock kies jij?

Tip! Met de code SLPS21NL scoor je je nieuwe slippers en sandalen nu met 10% extra korting!


Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”