Waarom is bewegen zo belangrijk?

Bewegen is belangrijk, maar waarom? In dit interview wordt wethouder sport Gert-Jan Schotanus geïnterviewd door kinderwethouder sport Day van der Pijl.

Het doel van de campagne #HeelAlphenBeweegt is Alphenaren van jong tot oud in beweging te brengen en informeren, over het belang van sport en bewegen, op een manier die voor iedereen toegankelijk is. In dit interview stelt Day een aantal leuke vragen aan Gert-Jan. Wat is zijn mooiste sportmoment? En hoe ziet de week als wethouder sport er eigenlijk uit? Maar ook: waarom vindt hij het belangrijk dat Alphenaren (blijven) bewegen? En kent hij de campagne #HeelAlphenBeweegt?

Nieuwsgierig? Kijk dan snel het interview!

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.