Josh Walet
Advertorial Sport

Waarom je voor je loopschoenen naar Running & Walkingcenter moet

De vakantie zit er alweer bijna op: tijd om al de vakantiekilo’s er weer af te trainen! Heb jij wandel- of hardloopplannen? Breng dan een bezoekje aan Running & Walkingcenter, en neem het perfecte paar schoenen mee, uitgekozen op basis van een uitgebreide analyse van jouw voeten, lichaam en loopwijze.

Wil jij die vakantiekilo’s er weer af lopen? Ben je alvast begonnen met het trainen voor de 20 van Alphen? Of heb je andere loopplannen? Dan zijn goede schoenen hierbij essentieel. Peter van Running & Walkingcenter helpt je graag aan het perfecte paar.

Uitgebreide analyse

‘’Het juiste paar schoenen bestel je niet zomaar op het internet. Het is belangrijk dat de schoenen bij je voeten, lichaam en loopwijze passen’’, vertelt Peter. Door een uitgebreide analyse te ondergaan bij Running & Walkingcenter, loop jij met het juiste paar schoenen de deur uit. ‘’We beginnen met een voetenscan, waaruit duidelijk wordt waar de drukpunten zitten op jouw voeten. Daar maken we een speciale foto van, die we vervolgens bespreken. Ook wordt er een foto van het hielbeen gemaakt en wordt er gekeken naar je voorvoet en je tenen.’’

De volgende stap is het opmeten van de voeten. ‘’Veel mensen weten niet welke maat ze precies hebben, en het komt ook nog wel eens voor dat de ene voet groter is dan de ander’’, legt Peter uit. ‘’Door de voeten op te meten, krijg je hier een juist beeld van en kun je de schoen en het merk hierop aanpassen.’’

En dan komt het laatste gedeelte van de analyse: een stukje rennen op het speciaal aangelegde parcours om de schoen aan de loopwijze te kunnen aanpassen. Hierbij let Peter altijd goed op. Loop je bijvoorbeeld met een ingezakte heup? ‘’Probeer dan te werken aan je corestability. Dit kun je verbeteren door je buikspieren te trainen’’, tipt Peter.

En Peter kan het weten, met ruim 30 jaar ervaring en vele cursussen op zak. ‘’Dan leer je het vak wel. Het helpt ook dat ik weet wat ik heb liggen, doordat ik zelf alles inkoop.’’

Ben jij toe aan een nieuw paar wandel- of hardloopschoenen? Of heb je loopkleding of accessoires nodig? Loop dan gerust eens binnen bij Running & Walkingcenter op de Raadhuisstraat 414.

WhatsApp Image 2020-07-23 at 15.29.56.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.