InTeylingen

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.

De afgelopen maanden zag GGD Hollands Midden een grote stijging van het aantal testaanvragen. Hierdoor moest je langer wachten op zowel de coronatest als de testuitslag. Sommige mensen moesten in totaal een week in thuisquarantaine in afwachting van de testuitslag. Door de drukte moest er ook uitgeweken worden naar teststraten buiten de regio.  

Begin oktober kwam het nieuws dat de testcapaciteit kon worden uitgebreid. Dit was mogelijk doordat het tekort aan testmaterialen in de laboratoria afnam. De testcapaciteit in de regio Hollands Midden werd binnen twee weken verdubbeld, wat neerkomt op 2400 testen per dag. Dat moment is nu aangebroken, waardoor de wachttijden voor een test afnemen. Bij de corona teststraat in Leiden is de wachttijd het kortst, dus daar kun je vaak dezelfde dag nog getest worden. Op de andere testlocaties kun je ook op korte termijn terecht, zo laat GGD Hollands Midden weten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.