Brugwachtertje aan den Rijn
Advertorial Overige

‘Wandelingen’ op het water met de boot van Soos aan den Rijn

Na 25 jaar stadswandelingen organiseert het Gilde Alphen een ‘stadswandeling over het water’. Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg.

Soos aan den Rijn stelt de boot ter beschikking en de Gilde Gidsen presenteren tijdens het varen de geschiedenis en de ontwikkeling van Alphen. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen vanaf het water, waaronder met de Romeinen en de Limes.

Op 16 september, de dag van de Jaarmarkt, kun je vanaf 10:30 uur een tochtje mee maken. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken! Tijdens deze Alphense feestdag wordt er 5 keer gevaren naar Gouwsluis en Hoorn.

Vertrekpunt is Soos aan den Rijn, gevestigd in de Raadhuisstraat op nummer 285. Er zijn 5 tochten en er kunnen 12 mensen per keer mee in verband met de coronamaatregelen. De organisatie is in handen van Gilde en SOOS. Omdat er veel aanmeldingen verwacht worden en vanwege COVID-19, is reserveren vooraf noodzakelijk. Dat kan bij SOOS via info@soosaandenrijn.nl.

Vertrektijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur. Prijs is € 7,50 inclusief een drankje aan boord.


Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.