Soos aan den Rijn
Advertorial Overige

"Wandelingen" op het water...

Na 25 jaar stadswandelingen organiseert het Gilde Alphen nu eens een ‘stadswandeling over het water’.  Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeert u de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg.  

Met Soos aan den Rijn (kortweg: SOOS) is een enthousiaste samenwerking tot stand gekomen. SOOS stelt de boot ter beschikking en de Gilde Gidsen presenteren tijdens het varen de geschiedenis en de ontwikkeling van Alphen. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen vanaf het water (Romeinen, Limes e.d.).

Op 18 september, de dag van de Jaarmarkt, kunt u vanaf 10:30 uur een tochtje mee maken! Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken. Tijdens de Jaarmarktdag wordt er 5 x gevaren naar Gouwsluis en Hoorn.

Vertrekpunt is Soos in de Raadhuisstraat 285. Er zijn 5 tochten en er kunnen ongeveer 15 mensen per keer mee. De organisatie is in handen van Gilde en SOOS. Omdat er veel aanmeldingen verwacht worden, is reserveren vooraf noodzakelijk. Dat kan bij SOOS (info@soosaandenrijn.nl). Informatie kunt u vragen bij Ton Dalman: stadswandelingen@gildealphenaandenrijn.nl of tel. 06 21612338.

Vertrektijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur. Prijs is € 5,- inclusief een drankje aan boord.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:54

Regio Holland Rijnland introduceert deelauto

Vanaf maandag 27 januari kun je jouw auto delen met inwoners van gemeenten in de regio Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van dertien gemeenten. Via een autodeelplatform kun je dan de beschikbaarheid van deelauto’s zien.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:49

Werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite

Sophie en Floor werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite. Samen met hun collega’s zetten ze zich elke dag weer in voor de beste zorg. Wat adviseren zij als iemand als wijkverpleegkundige wil werken?

Calamiteiten gisteren 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak gisteren 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie gisteren 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.