Soos aan den Rijn
Advertorial Overige

"Wandelingen" op het water...

Na 25 jaar stadswandelingen organiseert het Gilde Alphen nu eens een ‘stadswandeling over het water’.  Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeert u de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg.  

Met Soos aan den Rijn (kortweg: SOOS) is een enthousiaste samenwerking tot stand gekomen. SOOS stelt de boot ter beschikking en de Gilde Gidsen presenteren tijdens het varen de geschiedenis en de ontwikkeling van Alphen. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen vanaf het water (Romeinen, Limes e.d.).

Op 18 september, de dag van de Jaarmarkt, kunt u vanaf 10:30 uur een tochtje mee maken! Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken. Tijdens de Jaarmarktdag wordt er 5 x gevaren naar Gouwsluis en Hoorn.

Vertrekpunt is Soos in de Raadhuisstraat 285. Er zijn 5 tochten en er kunnen ongeveer 15 mensen per keer mee. De organisatie is in handen van Gilde en SOOS. Omdat er veel aanmeldingen verwacht worden, is reserveren vooraf noodzakelijk. Dat kan bij SOOS (info@soosaandenrijn.nl). Informatie kunt u vragen bij Ton Dalman: stadswandelingen@gildealphenaandenrijn.nl of tel. 06 21612338.

Vertrektijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur. Prijs is € 5,- inclusief een drankje aan boord.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!