Pixabay

Wanneer krijgen jouw kinderen een nieuw bed?

Als ouder is het belangrijk om te investeren in een goede slaapomgeving voor je kind. Dit begint bij de geboorte met een ledikant en gaat gaandeweg over naar een groter bed. In dit artikel zullen we de verschillende fases van kinderen en welk bed geschikt is met je bespreken en ook uitleggen waarom het van belang is dat je investeert in de beste matras voor je kinderen, maar ook in de rest van de slaapkamer. Hierbij moet je denken aan licht verduisterende gordijnen bijvoorbeeld.

Fase 1: Geboorte tot 2 jaar - Ledikant

De eerste fase begint bij de geboorte van je kind. Een ledikant is het meest geschikte bed voor baby's en jonge kinderen tot ongeveer 2 jaar oud. Een ledikant biedt voldoende ruimte en veiligheid voor je baby om te slapen en te rusten. Het is belangrijk om te investeren in een stevige en veilige ledikant die voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen. Daarnaast is een goede matras van essentieel belang voor een goede nachtrust en de ontwikkeling van de rug van je kind. Vooral in het begin, waar alles nog teder is, is het belangrijk dat de matras niet te hard, maar ook vooral niet te zacht is.

Fase 2: 2 tot 4 jaar - Peuterbed

Als je kind te groot wordt voor een ledikant, is het tijd om over te stappen naar een peuterbed. Een peuterbed is kleiner dan een eenpersoonsbed en biedt meer veiligheid en comfort voor je kind. Een peuterbed is geschikt voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar oud en is vaak voorzien van zijpanelen om te voorkomen dat je kind uit bed valt. Het is belangrijk om te investeren in een stevig en veilig peuterbed. Gelukkig zijn de bedden die je in Nederland haalt allemaal onderworpen aan strenge testen en voldoen ze aan de wettelijk gestelde veiligheidseisen.

Fase 3: Vanaf 4 jaar - Eenpersoonsbed

Als je kind ouder wordt en meer ruimte nodig heeft om te slapen, is het tijd om over te stappen naar een eenpersoonsbed. Een eenpersoonsbed biedt meer ruimte en comfort voor je kind en is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 tot 10 jaar oud. Het is belangrijk om te investeren in een stevig en comfortabel eenpersoonsbed dat voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen. Daarnaast is een goede matras van essentieel belang voor een goede nachtrust en een gezonde ontwikkeling van de rug van je kind.

De stap naar een tweepersoonsbed

Er komt natuurlijk een moment dat je kind graag een tweepersoons bed wil. Vaak zien ze de ouders heerlijk in een groot bed liggen en willen ze dit zelf ook. Uiteraard is dit tot de leeftijd van 15/16 vaak onbespreekbaar en ook niet nodig. Daarbij komt ook dat een tweepersoonsbed een stuk duurder is en ook moet passen in de slaapkamer. Een daadwerkelijke leeftijd is er dus niet aan verbonden en gaat het er meer om of het nodig is ja of nee en het ook vanuit praktisch oogpunt kan. Er zijn namelijk ook genoeg kinderen en jongvolwassenen die tot op latere leeftijd in een eenpersoonsbed slapen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.