Joshua Bos

Wapen van Alphenaar die tijdens coronademonstratie politie bedreigde blijkt van agent

Op 14 maart was er een demonstratie op het Malieveld in Den Haag, die uiteindelijk uitmondde in een heuse relpartij. Hier werd een 36-jarige Alphenaar opgepakt, nadat hij zwaaiend met een startkabel in de richting van agenten zou zijn gelopen. Het Algemeen Dagblad meldt nu dat dit wapen van een agent is. 

De politie trad hard op tegen de man uit Alphen. Het filmpje waar Tim een pak rammel van de dienders kreeg en werd aangevallen door een politiehond, zorgde voor veel verontwaardiging op internet. Zo werd hij een aantal keer geslagen en beet de hond zich vast in zijn been.

Bedreigd met wapen 

De reden dat de politie zo daadkrachtig optrad, had alles te maken met het feit dat de man met een wapen op de hulpdiensten af kwam. Het ogenschijnlijk zelf gefabriceerde wapen, bestaande uit een startkabel die bevestigd was aan een fietsenstandaard, blijkt gemaakt te zijn door één van de agenten ter plaatse. Dat meldt het AD op basis van het onderzoek van de zaak.

Uit dit onderzoek blijkt de startkabel en fietsenstandaard los van elkaar op het Malieveld waren gevonden. De diender zag dat er tape aan de startkabel zat en heeft deze vervolgens vastgemaakt aan het standaard. In het rapport staat dat de agent dit per ongeluk vergat te melden. De aanklacht dat de Alphenaar bewust een wapen had meegebracht om letsel te veroorzaken zou hierdoor dus komen te vervallen. 

De hoorzitting 

Op 10 mei zou er nog een speciale zitting bij de politierechter volgen. Tijdens deze zitting moeten de verdachten die tijdens de coronademonstratie de zwaarste feiten hebben gepleegd bij de rechter voorkomen. De man uit Alphen was hier één van. Volgens het Openbaar Ministerie werd de man ervan verdacht dat hij al zwaaiend met een startkabel richting de mannen in blauw liep. ‘’Aan die startkabel was een fietsstandaard bevestigd waarvan het uiteinde geslepen was.” De Alphenaar zou daarbij hebben geroepen: “Jullie gaan allemaal dood, kankerlijers!” 

Aan het AD laat meneer Spaargaren, Tim’s advocaat, weten dat de zaak van 10 mei voorlopig is opgeschort. De Alphenaar heeft een aanklacht ingediend tegen de Mobiele Eenheid voor zware mishandeling, omdat hij gewond raakte aan zijn been. De kans dat Tim volledig onder een straf uitkomt, is vrij klein.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.