Josh Walet

Wapeninleveractie opnieuw geslaagd: totale opbrengst bestaat uit 505 wapens

Het waren niet zoveel wapens als bij de vorige wapeninleveractie, maar de politie is toch tevreden met het resultaat. Er werden maar liefst 505 wapens ingeleverd in de Eenheid Den Haag. In Alphen werden ook de nodige wapens ingeleverd.

Bij de landelijke wapeninleveractie van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober kon iedereen hun wapen anoniem en straffeloos inleveren. In de Eenheid Den Haag zijn in totaal 505 wapens ingeleverd. Het gaat onder andere om 330 messen, ruim 15 kilo scherpe munitie en 11 vuurwapens. Bij politiebureaus in de regio konden de wapens ingeleverd worden. Ook op het politiebureau in Alphen aan den Rijn werden flink wat wapens ingeleverd.

Doel van de actie is jongeren de kans te geven zonder problemen van hun wapens af te komen en bewustwordingen te creëren rondom over gevaren van wapenbezit. Het komt namelijk steeds vaker voor dat jongeren wapens bij zich dragen. Na afloop van de vorige wapeninleveractie dit voorjaar zei de Alphense politiechef John Nieumeijer: “Ook al gebruiken ze de wapens niet, ze horen gewoon niet op straat thuis.”

Dit keer lag de nadruk op het inleveren van messen, maar andere wapens inleveren was ook toegestaan. Toen we vorige week een kijkje namen op het politiebureau aan de Kees Mustersstraat bleek dat daar ook zeker gebruik van werd gemaakt. In de knalgele inlevercontainer zaten namelijk vooral andere wapens. Hoeveel wapens er uiteindelijk precies zijn ingeleverd in Alphen is helaas niet bekend. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.