Josh Walet

Wat is er dit weekend te doen in Alphen?

De septemberhitte van de afgelopen paar dagen is weer voorbij, de temperatuur zet dit weekend een daling in. Het blijft zo rond de 23 graden, daarbij schijnt de zon het hele weekend en blijft het droog. Met dit vooruitzicht een ideaal weekend om lekker op pad te gaan. Maar wat is er allemaal te doen dit weekend in Alphen?

Zaterdag 19 september is het de tweede dag van de NOC*NSF Nationale Sportweek, dus ga er lekker op uit en ga tennissen, voetballen, zwemmen of hockeyen. ’s Avonds kun je dan bijkomen van een sportieve dag met een film bij Parkvilla.

Zin in een dagje uit met de kids? In Vogelpark Avifauna is er volop vertier en ook in Museumpark Archeon kun je je uitleven. Daar staat dit weekend de uitreiking van de Thea Beckmanprijs op het programma en zijn er meerdere schrijvers van historische kinderboeken in het park aanwezig. 

Zondag 20 september lijkt de natuur op een kantelpunt. Vlinders en libellen doen aan de zomer denken, terwijl paddenstoelen al herfstsfeer meebrengen. Wandel daarom mee met de IVN Natuurgids. De wandeling start om 14:00 uur bij Bezoekerscentrum De Veenweiden, aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn, en leidt de deelnemers door het Kromme Aar gebied. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. De terugkomsttijd is tegen 16:00 uur. Aanmelden is verplicht.

Na het weekend krijgen we op maandag en dinsdag nog zonnige dagen met temperaturen rond de 23 graden. De dagen daarna neemt de bewolking toe en zal het af en toe ook gaan regenen. De temperatuur daalt vanaf woensdag naar 18 graden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Rechtszaak vandaag 09:17

Rol vuilniszakken nekt 25-jarige overvaller uit Alphen

Bij een overval op tankstation BP aan de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen op 20 maart, trok de overvaller een vuilniszak los van een rol. Dit blijkt cruciaal bewijs in de rechtszaak tegen de 25-jarige Alphenaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen de verdachte.

Algemeen gisteren 17:06

Robbert Zantingh stopt bij het Vakantiespel

Voorzitter Robbert Zantingh stopt per 1 september 2021 bij Stichting Vakantiespel. ‘’Het is een dubbel gevoel. Enerzijds ga ik het enorm missen, anderzijds heb ik het gevoel dat ik er voldoende uit heb gehaald.’’

Alphens Restaurantweek gisteren 15:54

De Beren bij jou thuis: genieten is het belangrijkste

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij De Beren Alphen aan den Rijn kunt bestellen.

Algemeen gisteren 15:05

‘Aandachtskaartjes’ met gehaakte bloemen overal te vinden in Alphen

Door heel Alphen hangen verschillende ‘aandachtskaartjes’ met een gehaakte bloem. Op deze kaartjes staat de tekst: 'Ik ben een vergeet-mij-nietje. Vandaag ben ik opgehangen door het Bloemenvrouwtje om je dag een beetje op te fleuren.’’ Met dit initiatief wil het Bloemenvrouwtje mensen graag een glimlach op hun gezicht bezorgen.