Josh Walet

Wat is er dit weekend te doen in Alphen?

De septemberhitte van de afgelopen paar dagen is weer voorbij, de temperatuur zet dit weekend een daling in. Het blijft zo rond de 23 graden, daarbij schijnt de zon het hele weekend en blijft het droog. Met dit vooruitzicht een ideaal weekend om lekker op pad te gaan. Maar wat is er allemaal te doen dit weekend in Alphen?

Zaterdag 19 september is het de tweede dag van de NOC*NSF Nationale Sportweek, dus ga er lekker op uit en ga tennissen, voetballen, zwemmen of hockeyen. ’s Avonds kun je dan bijkomen van een sportieve dag met een film bij Parkvilla.

Zin in een dagje uit met de kids? In Vogelpark Avifauna is er volop vertier en ook in Museumpark Archeon kun je je uitleven. Daar staat dit weekend de uitreiking van de Thea Beckmanprijs op het programma en zijn er meerdere schrijvers van historische kinderboeken in het park aanwezig. 

Zondag 20 september lijkt de natuur op een kantelpunt. Vlinders en libellen doen aan de zomer denken, terwijl paddenstoelen al herfstsfeer meebrengen. Wandel daarom mee met de IVN Natuurgids. De wandeling start om 14:00 uur bij Bezoekerscentrum De Veenweiden, aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn, en leidt de deelnemers door het Kromme Aar gebied. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. De terugkomsttijd is tegen 16:00 uur. Aanmelden is verplicht.

Na het weekend krijgen we op maandag en dinsdag nog zonnige dagen met temperaturen rond de 23 graden. De dagen daarna neemt de bewolking toe en zal het af en toe ook gaan regenen. De temperatuur daalt vanaf woensdag naar 18 graden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.