Josh Walet

Waterballet gevolg van veenbodem

Het waterballet van afgelopen zaterdag op de hoek bij de Thailandsingel en de Evenaar is het gevolg van de veenbodem in Kerk en Zanen. De gesprongen waterleiding zorgde voor een indrukwekkend schouwspel voor de omwonenden.

Oasen heeft de breuk zaterdag gerepareerd en het gat in de grond gedicht. Er onstond door de gesprongen waterleiding een zogenaamd 'sinkhole'. De zachte veenbodem is niet altijd stevig genoeg om de waterleidingen te ondersteunen, als de bodem zakt kan een waterleiding onder druk komen te staan.

De wijk Kerk en Zanen is gebouwd op deze veengrond en meerdere bewoners ondervinden problemen met de zachte bodem waarop de huizen zijn gebouwd. Zo hebben meerdere mensen last van tuinen die verzakken. Helaas is er aan dit probleem niets te veranderen. De gemeente werkt wel mee aan een project om bodemdaling tegen te gaan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:56

Opvallend en onopvallend handhaven in De Herenhof

Fietsers, bromfietsers en snorfietsers rijden nog regelmatig door het voetgangersgebied in winkelcentrum De Herenhof. De politie was al begonnen met intensiever controleren, maar geeft nu aan dat ze de komende weken zowel op opvallende als onopvallende wijze zullen handhaven.

Advertorial Horeca vandaag 11:02

Tapas van La Cubanita nu ook bij jou thuisbezorgd!

De horeca blijft voorlopig nog gesloten. Mis jij de heerlijke tapas van La Cubanita? Treur dan niet langer, want La Cubanita start in Alphen met afhalen en thuisbezorgen! Zo kun je toch genieten van jouw favoriete tapas.

Gemeente vandaag 10:11

Bereikbaarheid gemeente tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen werkt de gemeente Alphen aan den Rijn met een aangepaste bereikbaarheid en dienstverlening. Ook zijn er enkele wijzigingen wat betreft de inzameling van afval.

Overige vandaag 09:04

Alphense Opschoonweken verzet naar dit najaar

In maart zouden de Alphense Opschoonweken worden gehouden in de gemeente Alphen aan den Rijn. Door de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, heeft de gemeente besloten om de Alphense Opschoonweken te verplaatsen naar dit najaar.

Algemeen gisteren 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten.