Waterboulevard

Waterboulevard komt naar Alphen aan den Rijn, gratis activiteiten rond en op het water

Alphenaren opgelet: aankomende zaterdag vindt een nieuw evenement plaats in Alphen aan den Rijn. Op 1 juli beleef je gratis waterpret en geniet je van livemuziek met gezellige foodtrucks aan de Zegerplas.

Zaterdag 1 juli start de Waterboulevard relaxed; tussen 10:00 en 11:00 uur kan iedereen een gratis koffietje halen bij The Cafeïne Boys Coffee foodtruck. Muzikant João Vedanda brengt je meteen in een zomerse vakantiesfeer met zijn zalige Braziliaanse tunes. Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Relus Breeuwsma, wethouder Alphen aan den Rijn vertellen en laten zien wat er allemaal te doen is op en rond het water in Alphen en omgeving.

Probeer het uit

Alle activiteiten worden georganiseerd vanaf de Waterboulevard die voor één dag te vinden is aan de Zegerplas ter hoogte van het Chinees restaurant. Vanuit daar kan je gratis een kano meenemen onder begeleiding van Kanovereniging 'De Kromme Aar' of pak een sup van Sunset Beach Bar. De watertaxi brengt je van de Waterboulevard naar Sunset en weer terug. Zeil mee met de jeugd van de Scouting Willem Barendsz en leer snorkelen bij de Alphense Duikvereniging Atlantis.

Bij de stand van de Oude Hollandse Waterlinie is er een poppenkastvoorstelling te zien over Water, Zonnekoning en Stadhouder Willem III. Koop een bloemetje voor een klein prijsje bij de Soosboot van het Brugwachtertje aan den Rijn. Bij de stand van Wet ’n Wild zijn leuke prijzen te winnen en haal je gratis Vaarbewaarkaart bij Varen doe je samen. Duik de aquaroller van Alphen Vitaal in en ga de strijd aan of jij de snelste bent van de Waterboulevard! Bij IVN Alphen aan den Rijn kan je megabellen maken en leren de kleintjes alles over wat er in de Zegerplas leeft. De Alphense Reddingsbrigade neemt je mee het water op; word jij een redder in nood? Je mag het zelf beleven!

Blijf je liever aan de kade? Pak een strandstoel en geniet van relaxte loungemuziekjes en livemuziek. Haal een vers gerookt visje bij Marcella of een Thaise snack bij de foodtruck. Rasha tovert de lekkerste drankjes in je glas! Kukki cocktail uit Berlijn en waterijsjes voor de kinderen maken deze Waterboulevard compleet.

Door weer en wind  

Tijdens het bezoek aan de boulevard kan je naar hartenlust van het water genieten. Dit alles is natuurlijk heerlijk bij mooi weer met de zon op je hoofd, maar ook als het wat kouder is kun je prima (of juist!) een watersport beoefenen. Soms heeft een activiteit iets meer wind nodig en soms ook niet. Verschillende weersomstandigheden zorgen ervoor dat de watersport elke keer anders is en het uitdagend blijft. "Vergeet je reservekleding niet, er is een omkleed tent aanwezig", aldus de organisatie.

Kijk op www.waterboulevard.nl voor het programma.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 15:55

Politie waarschuwt tegen ‘Gossip Girl’ accounts in de Week Tegen Pesten

Deze week is het de Week Tegen Pesten. De Alphense politie stelt een chat open om over pesten te kunnen praten. Zeker nu er ook ‘Gossip Girl’ accounts door heel Nederland opduiken. Scholen in Alphen aan den Rijn waarschuwen leerlingen en ouders van dit fenomeen.

Advertorial Film gisteren 12:51

Deze week te zien in bioscoop Castellum

Heb je geen ticket kunnen bemachtigen voor ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift? Geen zorgen, want Theater Castellum vertoont vanaf 13 oktober het concert vier weken lang in de bioscoop! De zangeres verbreekt record na record. Alle concerten waren razendsnel uitverkocht en ook de film veroorzaakte in de VS een stormloop op kaarten.

Gemeente gisteren 11:36

Verkiezingen leggen druk op gemeenten, ministerie neemt maatregelen

Minister Hugo de Jonge heeft onlangs een evaluatie van de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen van afgelopen 15 maart aangeboden aan de Tweede Kamer. Hieruit blijkt dat de verkiezingen een zeer grote druk hebben gelegd op gemeenten. Het kabinet neemt maatregelen.