Waterboulevard

Waterboulevard komt naar Alphen aan den Rijn, gratis activiteiten rond en op het water

Alphenaren opgelet: aankomende zaterdag vindt een nieuw evenement plaats in Alphen aan den Rijn. Op 1 juli beleef je gratis waterpret en geniet je van livemuziek met gezellige foodtrucks aan de Zegerplas.

Zaterdag 1 juli start de Waterboulevard relaxed; tussen 10:00 en 11:00 uur kan iedereen een gratis koffietje halen bij The Cafeïne Boys Coffee foodtruck. Muzikant João Vedanda brengt je meteen in een zomerse vakantiesfeer met zijn zalige Braziliaanse tunes. Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Relus Breeuwsma, wethouder Alphen aan den Rijn vertellen en laten zien wat er allemaal te doen is op en rond het water in Alphen en omgeving.

Probeer het uit

Alle activiteiten worden georganiseerd vanaf de Waterboulevard die voor één dag te vinden is aan de Zegerplas ter hoogte van het Chinees restaurant. Vanuit daar kan je gratis een kano meenemen onder begeleiding van Kanovereniging 'De Kromme Aar' of pak een sup van Sunset Beach Bar. De watertaxi brengt je van de Waterboulevard naar Sunset en weer terug. Zeil mee met de jeugd van de Scouting Willem Barendsz en leer snorkelen bij de Alphense Duikvereniging Atlantis.

Bij de stand van de Oude Hollandse Waterlinie is er een poppenkastvoorstelling te zien over Water, Zonnekoning en Stadhouder Willem III. Koop een bloemetje voor een klein prijsje bij de Soosboot van het Brugwachtertje aan den Rijn. Bij de stand van Wet ’n Wild zijn leuke prijzen te winnen en haal je gratis Vaarbewaarkaart bij Varen doe je samen. Duik de aquaroller van Alphen Vitaal in en ga de strijd aan of jij de snelste bent van de Waterboulevard! Bij IVN Alphen aan den Rijn kan je megabellen maken en leren de kleintjes alles over wat er in de Zegerplas leeft. De Alphense Reddingsbrigade neemt je mee het water op; word jij een redder in nood? Je mag het zelf beleven!

Blijf je liever aan de kade? Pak een strandstoel en geniet van relaxte loungemuziekjes en livemuziek. Haal een vers gerookt visje bij Marcella of een Thaise snack bij de foodtruck. Rasha tovert de lekkerste drankjes in je glas! Kukki cocktail uit Berlijn en waterijsjes voor de kinderen maken deze Waterboulevard compleet.

Door weer en wind  

Tijdens het bezoek aan de boulevard kan je naar hartenlust van het water genieten. Dit alles is natuurlijk heerlijk bij mooi weer met de zon op je hoofd, maar ook als het wat kouder is kun je prima (of juist!) een watersport beoefenen. Soms heeft een activiteit iets meer wind nodig en soms ook niet. Verschillende weersomstandigheden zorgen ervoor dat de watersport elke keer anders is en het uitdagend blijft. "Vergeet je reservekleding niet, er is een omkleed tent aanwezig", aldus de organisatie.

Kijk op www.waterboulevard.nl voor het programma.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige 12 apr. 2024 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?