Waterboulevard

Waterboulevard komt naar Alphen aan den Rijn, gratis activiteiten rond en op het water

Alphenaren opgelet: aankomende zaterdag vindt een nieuw evenement plaats in Alphen aan den Rijn. Op 1 juli beleef je gratis waterpret en geniet je van livemuziek met gezellige foodtrucks aan de Zegerplas.

Zaterdag 1 juli start de Waterboulevard relaxed; tussen 10:00 en 11:00 uur kan iedereen een gratis koffietje halen bij The Cafeïne Boys Coffee foodtruck. Muzikant João Vedanda brengt je meteen in een zomerse vakantiesfeer met zijn zalige Braziliaanse tunes. Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Relus Breeuwsma, wethouder Alphen aan den Rijn vertellen en laten zien wat er allemaal te doen is op en rond het water in Alphen en omgeving.

Probeer het uit

Alle activiteiten worden georganiseerd vanaf de Waterboulevard die voor één dag te vinden is aan de Zegerplas ter hoogte van het Chinees restaurant. Vanuit daar kan je gratis een kano meenemen onder begeleiding van Kanovereniging 'De Kromme Aar' of pak een sup van Sunset Beach Bar. De watertaxi brengt je van de Waterboulevard naar Sunset en weer terug. Zeil mee met de jeugd van de Scouting Willem Barendsz en leer snorkelen bij de Alphense Duikvereniging Atlantis.

Bij de stand van de Oude Hollandse Waterlinie is er een poppenkastvoorstelling te zien over Water, Zonnekoning en Stadhouder Willem III. Koop een bloemetje voor een klein prijsje bij de Soosboot van het Brugwachtertje aan den Rijn. Bij de stand van Wet ’n Wild zijn leuke prijzen te winnen en haal je gratis Vaarbewaarkaart bij Varen doe je samen. Duik de aquaroller van Alphen Vitaal in en ga de strijd aan of jij de snelste bent van de Waterboulevard! Bij IVN Alphen aan den Rijn kan je megabellen maken en leren de kleintjes alles over wat er in de Zegerplas leeft. De Alphense Reddingsbrigade neemt je mee het water op; word jij een redder in nood? Je mag het zelf beleven!

Blijf je liever aan de kade? Pak een strandstoel en geniet van relaxte loungemuziekjes en livemuziek. Haal een vers gerookt visje bij Marcella of een Thaise snack bij de foodtruck. Rasha tovert de lekkerste drankjes in je glas! Kukki cocktail uit Berlijn en waterijsjes voor de kinderen maken deze Waterboulevard compleet.

Door weer en wind  

Tijdens het bezoek aan de boulevard kan je naar hartenlust van het water genieten. Dit alles is natuurlijk heerlijk bij mooi weer met de zon op je hoofd, maar ook als het wat kouder is kun je prima (of juist!) een watersport beoefenen. Soms heeft een activiteit iets meer wind nodig en soms ook niet. Verschillende weersomstandigheden zorgen ervoor dat de watersport elke keer anders is en het uitdagend blijft. "Vergeet je reservekleding niet, er is een omkleed tent aanwezig", aldus de organisatie.

Kijk op www.waterboulevard.nl voor het programma.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.