Frans van der Heijden

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC beker (17 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (14 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (10 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (11 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (4 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (3 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (1 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)

Het lage begintempo van de Alphenaren maakte dat in de 2e periode zelfs een verontrustende achterstand op het scorebord te zien was, een achterstand die op dat moment de volgende ronde in het bekerkampioenschap in gevaar bracht. Gelukkig waren daar de acties van Jort Stienstra, Claudio Brancatello (2x), Nikola Pavlicivic en Goran Blazevic, die een achterstand van 4-6 in een aantal minuten omdraaiden in een voorsprong van 9-6.

ZVL gaf zich echter nog niet gewonnen, waardoor het halverwege de 4e periode gewoon weer 9-9 stond. Uiteindelijk waren het Nikola Pavlicivic en Stan De Mey die AZC het laatste duwtje konden geven, waarmee ook dit jaar weer de halve finale van de beker werd bereikt.

Loting

De loting voor de halve finale heeft nog niet plaatsgevonden, maar de Alphenaren kunnen daar UZSC (Utrecht), BZC (Borculo) of ZPC Amersfoort treffen. Vooral die laatste ploeg ontpopt zich dit jaar als reuzendoder, nadat het eerder GZC Donk en dit weekend De Zaan uitschakelde.

Karakteristieken

AZC - ZVL-1886 Tetteroo 11-9 (Einduitslag: 25-21)
Periodestanden: 2-3, 4-3, 3-0, 2-3
Doelpuntenmakers AZC: Goran Blazevic 4, Claudio Brancatello 2, Jort Stienstra 2, Nikola Pavlicivic, Stan de Mey, Sven Schoonderwoerd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!

Wonen en bouwen gisteren 16:07

Sleutels van vernieuwde Groene Hart Lyceum overhandigd

Het vernieuwde Groene Hart Lyceum in Alphen is op vrijdag 25 september opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw uit handen van Martijn Du Prie, hoofdaannemer van Du Prie bouw en ontwikkeling.