Frans van der Heijden

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC beker (17 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (14 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (10 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (11 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (4 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (3 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC beker (1 van 24).jpg (foto: Frans van der Heijden)

Het lage begintempo van de Alphenaren maakte dat in de 2e periode zelfs een verontrustende achterstand op het scorebord te zien was, een achterstand die op dat moment de volgende ronde in het bekerkampioenschap in gevaar bracht. Gelukkig waren daar de acties van Jort Stienstra, Claudio Brancatello (2x), Nikola Pavlicivic en Goran Blazevic, die een achterstand van 4-6 in een aantal minuten omdraaiden in een voorsprong van 9-6.

ZVL gaf zich echter nog niet gewonnen, waardoor het halverwege de 4e periode gewoon weer 9-9 stond. Uiteindelijk waren het Nikola Pavlicivic en Stan De Mey die AZC het laatste duwtje konden geven, waarmee ook dit jaar weer de halve finale van de beker werd bereikt.

Loting

De loting voor de halve finale heeft nog niet plaatsgevonden, maar de Alphenaren kunnen daar UZSC (Utrecht), BZC (Borculo) of ZPC Amersfoort treffen. Vooral die laatste ploeg ontpopt zich dit jaar als reuzendoder, nadat het eerder GZC Donk en dit weekend De Zaan uitschakelde.

Karakteristieken

AZC - ZVL-1886 Tetteroo 11-9 (Einduitslag: 25-21)
Periodestanden: 2-3, 4-3, 3-0, 2-3
Doelpuntenmakers AZC: Goran Blazevic 4, Claudio Brancatello 2, Jort Stienstra 2, Nikola Pavlicivic, Stan de Mey, Sven Schoonderwoerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.