Frans van der Heijden

Waterpoloërs AZC pakken dubbele winst

De waterpoloërs van AZC Alphen hadden het druk afgelopen weekend. Twee wedstrijden stonden op het programma, de eerste op zaterdag 23 november uit in Nijverdal en de tweede op zondag 24 november in het thuiszwembad AquaRijn. Het ging de Alphenaren crescendo: 8-14 op zaterdag en 16-7 op zondag.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

AZC-De Ham (5 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC-De Ham (11 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC-De Ham (13 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC-De Ham (7 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)
AZC-De Ham (1 van 18).jpg (foto: Frans van der Heijden)

Dubbele winst dus, en dat had niet iedereen vooraf verwacht. Waar vorige week nog enigszins moeizaam gelijk werd gespeeld tegen de nummer 6 op de ranglijst, daar stond Het Ravijn zaterdag vooraf op de 4e plaats. Met verlies werd wellicht rekening gehouden, maar het pakte anders uit. Of liever gezegd, Jacoppo Mandolini pakte anders uit. Eigenhandig scoorde de Italiaanse midvoor zaterdag direct na de start 3 keer op rij, waarmee – naar later bleek – al heel snel een veilige marge was opgebouwd. Halverwege de wedstrijd stond het 4-9 in het voordeel van AZC, waarna AZC-jeugdspeler Lars Pannebakker zijn debuut mocht maken in het eerste team van de Alphenaren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 8-14 in het voordeel van de Alphenaren, wat ze over het Ravijn heen deed stijgen naar een 4e plek op de ranglijst.

Zondag was het van hetzelfde laken een pak. De Ham bleek geen partij voor de Alphenaren. Na 2 perioden spelen stond een tussenstand van 11-3 op het scorebord, waarna coach Van Zeeland naar hartenlust kon uitproberen wat zijn jeugdspelers in de mars hadden. Onder aanvoering van zijn gelouterde spelers - Claudio Brancatello scoorde er in totaal 5 - werd de productie opgevoerd tot 16-7, waarmee de Alphenaren met 16 punten uit 9 wedstrijden en bijna halverwege de competitie zich al redelijk veilig kunnen wanen voor de play-offs aan het einde van het seizoen. Daar waar plaatsing bij de eerste 8 een doelstelling vooraf was, is dat een fijne gedachte.

Karakteristieken
Het Ravijn - AZC 8-14, Periodestanden: 1-4, 3-5, 2-3, 2-2
Doelpuntenmakers AZC: Jacoppo Mandolini 3, Nikola Pavliçeviç 3, Laszo Nagy 2, Claudio Brancatello 2, Adam Maklári 2, Stan de Mey, Nathan de Zwaan.

AZC – De Ham 16-7, Periodestanden: 6-1, 5-2, 2-1, 3-3
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 5, Jacoppo Madolini 3, Nikola Pavliçeviç 2, Adam Maklári 2, Sven Schoonderwoerd 2, Goran Blazevic, Laszlo Nagy


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 17:22

Nieuw bij The Center of Beauty: duo behandelingen

Vanaf november kun je samen met je partner, moeder, zus, buurvrouw of vriendin genieten van een heerlijke duo behandeling. Bij The Center of Beauty word je meegenomen in een complete wellness beleving. Ideaal om even tot rust te komen!

Politiek vandaag 16:53

Geen 5 miljoen euro op voorhand bezuinigen

Een voorstel van de oppositiepartijen in Alphen aan den Rijn om voor het einde van het jaar met 5 miljoen euro bezuinigingen te komen, heeft het net niet gehaald. De coalitiepartijen stemden tegen deze motie in de raadsvergadering van donderdag 29 oktober.

Alphens Restaurantweek vandaag 16:11

Alfreds bij jou thuis: lekker en gezond genieten

De komende periode organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer alles over de maaltijden van Alfreds, waarmee je ook kunt genieten in Halloween-stijl!

Politie vandaag 15:29

Oudere vrouw komt ten val, politie zoekt getuigen

Op donderdagmiddag is een oudere vrouw met haar fiets ten val gekomen op de Bachsingel in Alphen. De vrouw is hierbij ten val gekomen, waarbij ze ernstig gewond is geraakt.

Politiek vandaag 13:57

Begroting 2021 zonder problemen gesteund door Raad

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft, ondanks kritische kanttekeningen, geen moeite met de Begroting 2021. Wethouder van financiën, Kees van Velzen, loodste de begroting 'met zwarte cijfers' donderdag 29 oktober zo door de online vergadering.