CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Waterschapsverkiezingen: CDA-lijsttrekker Marjon Verkleij stelt zich voor

Op 15 maart mag u weer naar de stembus voor de Waterschapsverkiezingen. Een bestuurslaag die uniek is in de wereld, maar in ons eigen land helaas vaak onbekend en zelfs onbemind. Deze verkiezingen mag ik, Marjon Verkleij, de lijsttrekker zijn van CDA Rijnland.

Onze gemeente Alphen aan den Rijn ligt midden in het werkgebied van Rijnland dat zich van IJmuiden tot Wassenaar en Amsterdam tot Gouda uitstrekt. Er leven ruim 1,3 miljoen mensen, we wonen met z’n allen tot wel 5 en halve meter onder zeeniveau. Klimaatverandering doen de zeespiegel stijgen, gelukkig slaapt niemand er minder om en zijn we niet bang dat onze duinen de zee niet keren.

Het waterschap doet immers zijn werk goed! Ze zorgen voor droge voeten en schoon water. Niet teveel en niet te weinig water in de polders, dorpen en steden. Dat is met de heftige regenbuien en langere periode van droog weer zeker een uitdaging. Schoon water wordt geproduceerd in de afvalwaterzuiveringen: daar wordt het rioolwater gezuiverd en op enkele zuiveringen tegenwoordig ook ontdaan van medicijnresten. Komende jaren zal er fors op gerenoveerd en geïnnoveerd worden. Daarnaast is de waterkwaliteit in de sloten, rivieren en plassen een uitdaging om schoon en vol leven te houden.

We hebben afspraken gemaakt over de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW), om in 2027 onze wateren op een bepaalde kwaliteit te hebben en dat vergt nog enige inspanning. Om het waterbeheer goed te regelen is er een Algemeen Bestuur van dertig personen die daar besluiten over nemen: de Verenigde Vergadering. Vier leden hiervan zijn geborgde zetels van Natuurgroeperingen en Agrarische bedrijven, de overige 26 leden worden op 15 maart gekozen. Er valt wat te kiezen: er doen wel dertien partijen mee!

Het verkiezingsprogramma ‘Water voor nu en later’ van CDA Rijnland kunt u lezen op de website en onze campagne activiteiten op het Facebook-account CDA Rijnland. Er is een kieswijzer gemaakt welke u kunt invullen via www.rijnland.mijnstem.nl. CDA Rijnland heeft een mooie kandidatenlijst met ervaren bestuurders met passie voor waterbeheer.

Vanuit onze gemeente staan op de lijst:

  • Marjon Verkleij plek 1,
  • Wim van de Hoek, onze Boskoopse kandidaat op plek 8.
  • En onze scheidende fractievoorzitter Hans Démoed is lijstduwer op plek 29.

Onze speerpunten zijn:

  • Kerntaken op orde en een betaalbaar waterbeheer.
  • Toekomstbestendig Rijnland waarbij we de natuurdoelen van de KRW halen en ons aanpassen aan de gevolgen van de klimaatveranderingen.
  • Samenwerken met de kennis in het veld
  • Onze inwoners meer waterbewust maken.
  • Ons sterk maken voor ieder die wil recreëren in, op of rond het water.

Onze oproep is: ga vooral stemmen en stem op een kandidaat uit onze gemeente!

Picture 1.jpg Picture 2.jpg


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.