CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Waterschapsverkiezingen: CDA-lijsttrekker Marjon Verkleij stelt zich voor

Op 15 maart mag u weer naar de stembus voor de Waterschapsverkiezingen. Een bestuurslaag die uniek is in de wereld, maar in ons eigen land helaas vaak onbekend en zelfs onbemind. Deze verkiezingen mag ik, Marjon Verkleij, de lijsttrekker zijn van CDA Rijnland.

Onze gemeente Alphen aan den Rijn ligt midden in het werkgebied van Rijnland dat zich van IJmuiden tot Wassenaar en Amsterdam tot Gouda uitstrekt. Er leven ruim 1,3 miljoen mensen, we wonen met z’n allen tot wel 5 en halve meter onder zeeniveau. Klimaatverandering doen de zeespiegel stijgen, gelukkig slaapt niemand er minder om en zijn we niet bang dat onze duinen de zee niet keren.

Het waterschap doet immers zijn werk goed! Ze zorgen voor droge voeten en schoon water. Niet teveel en niet te weinig water in de polders, dorpen en steden. Dat is met de heftige regenbuien en langere periode van droog weer zeker een uitdaging. Schoon water wordt geproduceerd in de afvalwaterzuiveringen: daar wordt het rioolwater gezuiverd en op enkele zuiveringen tegenwoordig ook ontdaan van medicijnresten. Komende jaren zal er fors op gerenoveerd en geïnnoveerd worden. Daarnaast is de waterkwaliteit in de sloten, rivieren en plassen een uitdaging om schoon en vol leven te houden.

We hebben afspraken gemaakt over de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW), om in 2027 onze wateren op een bepaalde kwaliteit te hebben en dat vergt nog enige inspanning. Om het waterbeheer goed te regelen is er een Algemeen Bestuur van dertig personen die daar besluiten over nemen: de Verenigde Vergadering. Vier leden hiervan zijn geborgde zetels van Natuurgroeperingen en Agrarische bedrijven, de overige 26 leden worden op 15 maart gekozen. Er valt wat te kiezen: er doen wel dertien partijen mee!

Het verkiezingsprogramma ‘Water voor nu en later’ van CDA Rijnland kunt u lezen op de website en onze campagne activiteiten op het Facebook-account CDA Rijnland. Er is een kieswijzer gemaakt welke u kunt invullen via www.rijnland.mijnstem.nl. CDA Rijnland heeft een mooie kandidatenlijst met ervaren bestuurders met passie voor waterbeheer.

Vanuit onze gemeente staan op de lijst:

  • Marjon Verkleij plek 1,
  • Wim van de Hoek, onze Boskoopse kandidaat op plek 8.
  • En onze scheidende fractievoorzitter Hans Démoed is lijstduwer op plek 29.

Onze speerpunten zijn:

  • Kerntaken op orde en een betaalbaar waterbeheer.
  • Toekomstbestendig Rijnland waarbij we de natuurdoelen van de KRW halen en ons aanpassen aan de gevolgen van de klimaatveranderingen.
  • Samenwerken met de kennis in het veld
  • Onze inwoners meer waterbewust maken.
  • Ons sterk maken voor ieder die wil recreëren in, op of rond het water.

Onze oproep is: ga vooral stemmen en stem op een kandidaat uit onze gemeente!

Picture 1.jpg Picture 2.jpg


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.