Josh Walet

Wederom brandstichting in het Rode Dorp

Zaterdag op zondagnacht was er wederom sprake van brandstichting in het Rode Dorp, ditmaal op de hoek van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat.

Rond half 1 rukte de brandweer uit voor een melding van een gebouwbrand, ter plekke bleken het tientallen kerstbomen te zijn die in brand stonden tegen een container aan. De brandweer had het vuur snel onder controle. Na het blussen werd de container open gemaakt ter controle, in de container stonden diverse gasflessen.

Nadat er na de controle bleek dat de brand niet was doorgeslagen naar de container kon de brandweer weer retour. De politie doet onderzoek.

Met de jaarwisseling was het op diezelfde plek erg onrustig, toen werden hulpverleners bekogeld met vuurwerk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.