De Thermen2

Wedstrijdbad De Hoorn weer geopend na werkzaamheden

In juli is het wedstrijdbad van zwembad De Hoorn een paar weken dicht geweest. Dit in verband met werkzaamheden. Goed nieuws: vanaf nu is het wedstrijdbad weer geopend voor bezoekers.

Het wedstrijdbad was toe aan een opfrisbeurt. De eerste weken van de zomervakantie was het wedstrijdbad daarom niet toegankelijk voor bezoekers. “Deze werkzaamheden kunnen niet buiten de vakantie om worden gedaan aangezien er dan heel veel zwemlessen zijn, welke wij niet kunnen verplaatsen. Kinderen hebben door de coronatijd al zoveel achterstand opgelopen dat we dat niet verder willen laten oplopen”, aldus De Thermen2.

Leeghalen en weer vullen

Wat is er dan precies gebeurt? De beweegbare bodem van het wedstrijdbad is vervangen, de vloer is gecoat en de duikplank is weer zo goed als nieuw. Hiervoor moest het wedstrijdbad eerst helemaal leeggehaald worden, een hoeveelheid van 1.163 kuub water (bijna 1,2 miljoen liter). Hoofd technische dienst Hans: “Het meeste water is overgepompt in de bufferkelders van onze andere baden (opslag onder het zwembad) en er is minimaal water geloosd via het riool. Het water dat in het riool is geloosd is eerst ontdaan van chemicaliën.”

Na het uitvoeren van de werkzaamheden moest het bad weer gevuld worden met water. “Grotendeels is er geconditioneerd water (met chloor en andere chemicaliën) uit de buffers van de andere zwembaden (het doelgroepen-, buiten- en recreatiebad) gehaald en in het wedstrijdbad gepompt. Maar om de kwaliteit te waarborgen van de andere baden is er ook wat kraanwater toegevoegd”, legt Hans uit.

Hij vervolgt: “Normaal kraanwater komt met een temperatuur tussen de 11 en 13 graden bij jou thuis aan, dit geldt uiteraard ook voor ons. Het water moet dus ook nog iets verwarmd worden. Aangezien wij ook uit de buffers van de andere baden water hebben overgepompt zitten we al op een acceptabele temperatuur. Het duurt een week om het water weer op de normale temperatuur te krijgen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.