Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop

Week van de Palliatieve zorg: De Hospicegroep organiseert diverse activiteiten

Op 8 oktober is het de internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop heeft daar een Week van de Palliatieve Zorg van gemaakt.

In de week van 3 tot en met 8 oktober richten zij de aandacht op de vrijwillige palliatief-terminale zorg die zij bieden in hun beide hospicewoningen en bij mensen thuis. "Met een mooi programma, zowel online als op locatie, laten wij mensen graag meer kennismaken met deze bijzondere vorm van zorg en met onze organisatie", zegt Arja de Boer.

Filmavond

Op woensdag 5 oktober om 19:30 uur organiseert De Hospicegroep in samenwerking met Filmhuis Parkvilla een filmavond. Dan wordt ‘De son vivant’ (‘Bij leven’) getoond, een film die vanuit verschillende perspectieven een eerlijk beeld schetst van de palliatieve zorg. Het is een uit het leven gegrepen verhaal over een bevlogen oncoloog die zijn uitbehandelde patiënten op hartverwarmende wijze probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

Voorafgaand aan de film geeft De Hospicegroep een introductie. Tevens zijn ze aanwezig met een informatietafel waar je terecht kunt met jouw vragen. Kaarten kun je bestellen via www.parkvilla.nl en kosten € 9,75. 

Open Huis

Op zaterdag 8 oktober organiseert De Hospicegroep van 12:00-15:00 uur een Open Huis op beide locaties. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de woningen aan de Fleurstraat 54 in Nieuwkoop en de Lupinesingel 9 in Alphen aan den Rijn. Vrijwilligers leiden je dan rond en vertellen je graag meer over hun werk.

Interviews op socials

De hele week plaatst De Hospicegroep interviews op hun socials. Een vrijwilliger, een verpleegkundige, een coördinator, de medisch adviseur, de palliatief verpleegkundige en een familielid vertellen over hun ervaringen met de Hospicegroep. Vanuit hun eigen invalshoek geven zij hun visie op de zorg die De Hospicegroep biedt. Houd Facebook en Instagram in de gaten om deze mooie inkijkjes te lezen.

Steun De Hospicegroep

Zonder mensen die De Hospicegroep een warm hart toedragen kunnen ze niet. Wil je hun werk ook financieel ondersteunen? Word dan donateur, voor een vast bedrag per maand dat je zelf bepaalt. Zo help je De Hospicegroep aan een duurzame basis om ook in de toekomst voor veel mensen van betekenis te zijn.

Voor meer informatie: www.dehospicegroep.nl/steun-ons/


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport vandaag 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.