Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop

Week van de Palliatieve zorg: De Hospicegroep organiseert diverse activiteiten

Op 8 oktober is het de internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop heeft daar een Week van de Palliatieve Zorg van gemaakt.

In de week van 3 tot en met 8 oktober richten zij de aandacht op de vrijwillige palliatief-terminale zorg die zij bieden in hun beide hospicewoningen en bij mensen thuis. "Met een mooi programma, zowel online als op locatie, laten wij mensen graag meer kennismaken met deze bijzondere vorm van zorg en met onze organisatie", zegt Arja de Boer.

Filmavond

Op woensdag 5 oktober om 19:30 uur organiseert De Hospicegroep in samenwerking met Filmhuis Parkvilla een filmavond. Dan wordt ‘De son vivant’ (‘Bij leven’) getoond, een film die vanuit verschillende perspectieven een eerlijk beeld schetst van de palliatieve zorg. Het is een uit het leven gegrepen verhaal over een bevlogen oncoloog die zijn uitbehandelde patiënten op hartverwarmende wijze probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

Voorafgaand aan de film geeft De Hospicegroep een introductie. Tevens zijn ze aanwezig met een informatietafel waar je terecht kunt met jouw vragen. Kaarten kun je bestellen via www.parkvilla.nl en kosten € 9,75. 

Open Huis

Op zaterdag 8 oktober organiseert De Hospicegroep van 12:00-15:00 uur een Open Huis op beide locaties. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de woningen aan de Fleurstraat 54 in Nieuwkoop en de Lupinesingel 9 in Alphen aan den Rijn. Vrijwilligers leiden je dan rond en vertellen je graag meer over hun werk.

Interviews op socials

De hele week plaatst De Hospicegroep interviews op hun socials. Een vrijwilliger, een verpleegkundige, een coördinator, de medisch adviseur, de palliatief verpleegkundige en een familielid vertellen over hun ervaringen met de Hospicegroep. Vanuit hun eigen invalshoek geven zij hun visie op de zorg die De Hospicegroep biedt. Houd Facebook en Instagram in de gaten om deze mooie inkijkjes te lezen.

Steun De Hospicegroep

Zonder mensen die De Hospicegroep een warm hart toedragen kunnen ze niet. Wil je hun werk ook financieel ondersteunen? Word dan donateur, voor een vast bedrag per maand dat je zelf bepaalt. Zo help je De Hospicegroep aan een duurzame basis om ook in de toekomst voor veel mensen van betekenis te zijn.

Voor meer informatie: www.dehospicegroep.nl/steun-ons/


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek vandaag 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek vandaag 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken vandaag 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige gisteren 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?