Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop

Week van de Palliatieve zorg: De Hospicegroep organiseert diverse activiteiten

Op 8 oktober is het de internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop heeft daar een Week van de Palliatieve Zorg van gemaakt.

In de week van 3 tot en met 8 oktober richten zij de aandacht op de vrijwillige palliatief-terminale zorg die zij bieden in hun beide hospicewoningen en bij mensen thuis. "Met een mooi programma, zowel online als op locatie, laten wij mensen graag meer kennismaken met deze bijzondere vorm van zorg en met onze organisatie", zegt Arja de Boer.

Filmavond

Op woensdag 5 oktober om 19:30 uur organiseert De Hospicegroep in samenwerking met Filmhuis Parkvilla een filmavond. Dan wordt ‘De son vivant’ (‘Bij leven’) getoond, een film die vanuit verschillende perspectieven een eerlijk beeld schetst van de palliatieve zorg. Het is een uit het leven gegrepen verhaal over een bevlogen oncoloog die zijn uitbehandelde patiënten op hartverwarmende wijze probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

Voorafgaand aan de film geeft De Hospicegroep een introductie. Tevens zijn ze aanwezig met een informatietafel waar je terecht kunt met jouw vragen. Kaarten kun je bestellen via www.parkvilla.nl en kosten € 9,75. 

Open Huis

Op zaterdag 8 oktober organiseert De Hospicegroep van 12:00-15:00 uur een Open Huis op beide locaties. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de woningen aan de Fleurstraat 54 in Nieuwkoop en de Lupinesingel 9 in Alphen aan den Rijn. Vrijwilligers leiden je dan rond en vertellen je graag meer over hun werk.

Interviews op socials

De hele week plaatst De Hospicegroep interviews op hun socials. Een vrijwilliger, een verpleegkundige, een coördinator, de medisch adviseur, de palliatief verpleegkundige en een familielid vertellen over hun ervaringen met de Hospicegroep. Vanuit hun eigen invalshoek geven zij hun visie op de zorg die De Hospicegroep biedt. Houd Facebook en Instagram in de gaten om deze mooie inkijkjes te lezen.

Steun De Hospicegroep

Zonder mensen die De Hospicegroep een warm hart toedragen kunnen ze niet. Wil je hun werk ook financieel ondersteunen? Word dan donateur, voor een vast bedrag per maand dat je zelf bepaalt. Zo help je De Hospicegroep aan een duurzame basis om ook in de toekomst voor veel mensen van betekenis te zijn.

Voor meer informatie: www.dehospicegroep.nl/steun-ons/


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!