Week van de Veiligheid van 9 tot en met 15 oktober

In heel Nederland is het van 9 tot en met 15 oktober de Week van de Veiligheid. Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er allerlei kleine acties om de inwoners hieraan te herinneren.

Met het invallen van de 'donkere dagen' in oktober is fietsverlichting eerder van belang en neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. In de Week van de Veiligheid worden verschillende activiteiten georganiseerd om voor bewustwording te zorgen.

De gemeente heeft per wijk of kern gekeken welk onderwerp de meeste aandacht vereist en welke acties ingezet worden. Zo ligt de focus in Boskoop op veilig fietsen met fietsverlichting. In Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wordt de babbeltruc (smoesje waarmee oplichters proberen mensen te beroven) onder de aandacht gebracht. In verschillende gebieden in Alphen aan den Rijn wordt ingezet op fietsverlichting en overlast van fietsers in voetgangersgebieden.

Autoinbraken
Ook de politie waarschuwt voor de donkere dagen. "De dagen worden weer korter. Inmiddels weten we uit voorgaande jaren dat de inbraken in auto's dan weer toe nemen. Autoinbrekers gaan vaak voor de makkelijke buit: spullen die in het zicht liggen. Laat dus geen waardevolle spullen in de auto liggen. Ziet u iets verdachts? Bel dan de politie op 112", zo meldt de politie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 20:01

MINERVA Gratis parkeren

Sinterklaas is vroeg dit jaar. De winkeliers in het Alphense stadshart krijgen een cadeautje: voortaan mogen bezoekers anderhalf uur gratis parkeren 'achter de slagbomen'. Het venijn zit in het woordje 'gratis'. Want, natuurlijk is het om de dooie dood niet gratis.

Verkeer en vervoer gisteren 17:24

Werkzaamheden aan het spoor in Alphen aan den Rijn in volle gang

Een lang weekend rijden er geen treinen van en naar Alphen aan den Rijn. Er worden namelijk werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. Dit om vanaf 13 december elk kwartier een trein te kunnen laten rijden tussen Alphen aan den Rijn en Utrecht Centraal.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 16:36

Smullen van een heerlijk viergangen diner bij Lekker eten en drinken

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Lekker eten en drinken leggen ze je in de watten met een viergangen diner.

Winactie Overige gisteren 15:57

Winnen: een volledig verzorgd avondje uit van Ladies Time-Out

Tijdens het volledig verzorgde avondje uit van Ladies Time-Out word je helemaal in de watten gelegd. Wij mogen een ticket weggeven! Wie van je vriendinnen, moeder, tante, buurvrouw of sterke powervrouw gun jij een heerlijk verzorgd avondje uit?

Advertorial Muziek gisteren 14:20

Zelfgeschreven popliedjes uitvoeren met een klassiek ensemble? Jazeker!

De Nieuwe Muziekschool Alphen heeft dit seizoen een bijzonder project: leerlingen van verschillende afdelingen van de NMSA schrijven een eigen liedje. Vervolgens wordt bij elk van deze liedjes een arrangement gemaakt met klassieke instrumenten, zoals viool, cello of harp.