Week van de Veiligheid van 9 tot en met 15 oktober

In heel Nederland is het van 9 tot en met 15 oktober de Week van de Veiligheid. Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er allerlei kleine acties om de inwoners hieraan te herinneren.

Met het invallen van de 'donkere dagen' in oktober is fietsverlichting eerder van belang en neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. In de Week van de Veiligheid worden verschillende activiteiten georganiseerd om voor bewustwording te zorgen.

De gemeente heeft per wijk of kern gekeken welk onderwerp de meeste aandacht vereist en welke acties ingezet worden. Zo ligt de focus in Boskoop op veilig fietsen met fietsverlichting. In Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wordt de babbeltruc (smoesje waarmee oplichters proberen mensen te beroven) onder de aandacht gebracht. In verschillende gebieden in Alphen aan den Rijn wordt ingezet op fietsverlichting en overlast van fietsers in voetgangersgebieden.

Autoinbraken
Ook de politie waarschuwt voor de donkere dagen. "De dagen worden weer korter. Inmiddels weten we uit voorgaande jaren dat de inbraken in auto's dan weer toe nemen. Autoinbrekers gaan vaak voor de makkelijke buit: spullen die in het zicht liggen. Laat dus geen waardevolle spullen in de auto liggen. Ziet u iets verdachts? Bel dan de politie op 112", zo meldt de politie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:42

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Sport vandaag 16:06

20 van Alphen heeft nieuwe routes

Sta jij al te trappelen voor een nieuwe editie van de 20 van Alphen? Lees dan vooral verder, want op 12 maart 2023 is het weer zover. Dit jaar met nieuwe routes. Aan welke afstand je ook meedoet in maart, je loopt over een nieuw parcours.

Politie en handhaving vandaag 14:24

Politie zoekt getuige van incident café Schatjes

In de nacht van 21 op 22 januari heeft omstreeks 02:00 uur een conflict plaatsgevonden in het café Schatjes in Alphen aan den Rijn. De politie is op zoek naar getuige.