Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Maatschappelijk

Week van Lezen en Schrijven bij Bibliotheek Alphen aan den Rijn

Hoe kun je herkennen dat iemand niet goed kan lezen en schrijven en vooral: wat kun je doen? Tijdens de Week van Lezen en Schrijven, van donderdag 8 t/m woensdag 14 september, is er speciale aandacht voor laaggeletterdheid.

DigiTaalhuis Rijn en Venen nodigt professionals uit om tijdens een netwerkborrel met een inhoudelijk deel over deze vragen van gedachten te wisselen. Deze netwerkborrel vindt plaats op donderdag 8 september 2022 van 17:00 tot 19:00 uur in Bibliotheek Alphen Centrum.

Ze hebben een mooi programma samengesteld met een aantal speciale gasten, namelijk: taalambassadeur en ervaringsdeskundige Koos Vervoort, schrijver/journalist Mohammed Benzakour en Anne van den Bos, senior-adviseur Stichting Lezen en Schrijven. Daarnaast vertellen ze over het project met de werktitel ‘Prominente Taalmaatjes’. Het doel van dit project is bekende mensen uit de regio Rijn en Venen enkele keren mee te laten lopen met een taalcoach en een taalvrager, zodat diegene zelf kan meemaken wat laaggeletterdheid is en wat je eraan kunt doen.

Sluiten jouw werkzaamheden hierop aan, wil je de netwerkborrel bijwonen en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Meld je dan uiterlijk vrijdag 2 september aan via taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl.

Speciaal voor de taalvrijwilligers organiseren ze op zaterdag 10 september 2022 om 15:30 uur een event in Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Koos Vervoort treedt op met zijn interactieve programma ‘De Droom van Koos’. Koos heeft zich ontwikkeld van laaggeletterde tot schrijver en vertelt over zijn ervaringen met laaggeletterdheid.

Heb je interesse in een functie als taalvrijwilliger bij de Bibliotheek en ben je benieuwd naar het bijzondere verhaal van Koos? Meld je dan aan via taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl.


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.