Weer een ongeluk met een hefbrug

De drie hefbruggen over de Gouwe (Waddinxveen, Boskoop en Alphen) hebben regelmatig problemen. Waren het in het verleden vaak vrachtwagens of landbouwvoertuigen, die schade veroorzaakten, tegenwoordig is de brugbediening op afstand het probleem.  

In Waddinxveen werd de brug zo ernstig beschadigd, doordat het wegdek te snel naar beneden kwam, dat er al maandenlang geen wegverkeer meer mogelijk is. Vorige week voer een schip tegen de Boskoopse brug, omdat de opening niet snel genoeg ging (er liep nog een vrouw met kind). Zo juist is de brug in Boskoop te snel naar beneden gegaan en boven op een mast van een doorvarend zeilschip gekomen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe lang er stremming is. 

De bruggen dateren uit de jaren 30 van de vorige eeuw en hebben een monumentale status.

Update: de brug kan weer gebruikt worden

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 17:06

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden.