Algemeen

Weer geen winst voor nog steeds leidend ARC

Ook in de derde wedstrijd van 2019 kon ARC niet tot winst komen. Op eigen veld kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 tegen AFC, een van de achtervolgers.

Twee punten uit drie duels hield ARC slechts over aan de voortzetting van de competitie na de winterstop. De Amsterdammers waren nadrukkelijk naar Alphen gekomen om niet te verliezen en om uit een paar stiekeme counters wellicht toch nog de volle buit te pakken. Dat laatste lukte niet, het eerste wel. ARC bleek niet bij machte om de defensie van de gasten aan het wankelen te brengen en kwam net als vorige week bij Huizen niet tot scoren te komen. Merkwaardig genoeg voert de Racing toch nog steeds de ranglijst van 1A aan, omdat de clubs die zich tot titelkandidaat mogen rekenen elkaar ook wekelijks punten afhandig maken. Negen clubs staan bovenaan op maximaal vijf punten van elkaar. Een daarvan, de nummer negen, is FC Breukelen dat vijf punten minder heeft, maar aan een goede serie bezig is. En dat FC Breukelen is aanstaande zaterdag gastheer voor ARC. In Alphen werd destijds met maar liefst 7-1 gewonnen van deze opponent. De wedstrijd van zaterdag is niet alleen van groot belang voor de ranglijst, maar ook voor de tweede periode.

Als Breukelen wint gaat die ploeg ARC in dat klassement voorbij. Winnen van die tweede periode zal dan met nog één wedstrijd te gaan heel moeilijk worden. Kortom, opnieuw een cruciaal duel zaterdag voor ARC, maar dat is in deze klasse eigenlijk elke week het geval.   


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.