Advertorial Overige

Weer uitjes met de TomBus

Na een heel lange tijd dat het allemaal niet kon, mag de TomBus weer op pad. Weliswaar met mondkapjes in de bus en voor entrees zal er wellicht een QR-code nodig zijn. Het belangrijkste is echter: ouderen in Alphen kunnen weer met de TomBus uit!

Wat is de TomBus?

De TomBus biedt ouderen uit Alphen aan den Rijn begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. Iedere maand is er een nieuw, afwisselend programma, waarop ouderen zich kunnen inschrijven. Het eerste ritje gaat naar Simonis in Scheveningen, waar het altijd heerlijk vis eten is. Maar ook mooie tuinen, zoals Arboretum Trompenburg, de Bijbelse Tuin, de Groene Kathedraal en Avifauna staan op het programma. Wie zin heeft om weer eens samen thee te drinken, schuift aan bij het bezoek aan theetuintje ’t Woutje. Cultureel geïnteresseerden melden zich aan voor een uitje naar St Jans in Gouda en als het wandelen niet meer zo goed gaat, is een uitwaaitochtje met een strandrups bij Noordwijk een uitkomst. Zo zijn er ook rondritten en winkelbezoekjes. Kortom, voor elk is er wat wils.

Hoe werkt het?

U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden. Tom in de buurt laat u een dag van te voren weten of het uitje door zal gaan en of u mee kunt.

Aanmelden

Aanmelden kan op werkdagen

  • tussen 09:00 uur en 12:00 via telefoonnummer 06-15 66 80 20.
  • tussen 09:00 en 17:00 uur via het algemene Tom-nummer 088-900 4567
  • door te mailen naar tombus@tomindebuurt.nl.

Wilt u bij het inschrijven op het volgende letten:

  1. Graag bij het aanmelden vermelden of u gebruik maakt van een rolstoel of rollator.
  2. Mocht u buiten Alphen aan den Rijn wonen, dan is het niet mogelijk om deel te nemen aan de uitjes die binnen Alphen aan den Rijn plaatsvinden.

Kosten

Alle prijzen zijn inclusief begeleiding en vervoer. U betaalt de ritprijs aan de chauffeur. Op locatie rekent u, wanneer van toepassing, de entreeprijs zelf af. U kunt dan gebruik maken van eventuele kortingspassen of vouchers. Consumpties en dergelijke zijn voor eigen rekening, tenzij anders in het programma is vermeld. U kunt enkel met uw pinpas afrekenen bij de chauffeur.

Ophalen en thuisbrengen

Tom in de buurt haalt u thuis op met de Tom-bus en brengt u na afloop ook weer terug. Er gaat altijd begeleiding mee om u te helpen. Wilt u zorgen dat u op tijd klaar staat? U wordt in het uur voor de genoemde tijd opgehaald.

Uw reservering afbellen?

Belt u alstublieft tijdig af (minimaal 24 uur voor aanvang) zodat de bus niet onnodig voorrijdt.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 16:52

De mooiste geschenken vind je bij La Bodega ‘87

De feestdagen staan voor de deur! Aankomend weekend is het Sinterklaas en voor je het weet is het kerst. Ben je nog op zoek naar een mooi geschenk? Bij La Bodega '87 vind je geschenken die zeker weten in de smaak vallen! Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment en de mogelijkheden.