Josh Walet

Wees op je hoede voor de nieuwste babbeltruc: dieven die zich voordoen als wijkagenten

In de afgelopen weken lijkt er een opmerkelijke toename te zijn geweest in het aantal babbeltrucs, met een bijzonder sluwe variant die nu op de radar van de politie verschijnt: dieven die zich voordoen als lokale wijkagenten. De politie waarschuwt Alphenaren voor deze verontrustende ontwikkeling, die recentelijk meerdere malen is opgedoken in Alphen aan den Rijn.

Een voorbeeld van deze bedrieglijke praktijken is het geval van een 73-jarige vrouw die het slachtoffer werd van een dergelijke oplichting, waarbij ze niet alleen duizenden euro's verloor, maar ook al haar waardevolle sieraden kwijtraakte. Het lijkt erop dat de dieven een verschillende methoden gebruiken om hun slachtoffers te misleiden, en nu ook het aannemen van de identiteit van lokale wijkagenten.

Dit doen de oplichters

Het patroon van deze bedriegerij is verraderlijk eenvoudig: het slachtoffer ontvangt een telefoontje waarbij de beller zich voordoet als politiepersoneel, vaak met gebruikmaking van de namen van daadwerkelijke wijkagenten uit Alphen aan den Rijn. Tijdens het gesprek kunnen ze vragen naar bankgegevens of zelfs een afspraak maken om persoonlijk langs te komen. In dergelijke gevallen is het van cruciaal belang om niet in te gaan op hun verzoeken. De politie benadrukt dat zij nooit telefonisch bankgegevens zullen opvragen of verzoeken om bankpassen, geld of sieraden op te halen.

Bel 112

Indien je wordt geconfronteerd met een dergelijk scenario, waarbij iemand zich voordoet als een wijkagent en om financiële informatie vraagt, is het dringende advies om onmiddellijk de verbinding te verbreken, je deuren te sluiten en contact op te nemen met de politie via het noodnummer 112. Het is van het grootste belang om deze frauduleuze praktijken te stoppen en degenen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaden ter verantwoording te roepen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.