Wegener ontslaat columnist Dennis Captein

UPDATE: Dennis mag blijven aldus Eveline J. Verhoeve eindredacteur Alphens Nieuwsblad.

Columnist Dennis Captein is door WHM Wegener op non-actief gezet. Algemeen hoofdredacteur van WHM Wegener Media, Mart Jochemsen, heeft klachten ontvangen over de column Zondagrust. In de column fulmineert Captein tegen het eventuele niet doorgaan van de Elfstedentocht op een zondag vanwege bezwaren uit gereformeerde kring.

Jochemsen vindt de klacht terecht. “Het kan niet zo zijn, dat een bevolkingsgroep zo tegen de schenen wordt geschopt in ons blad. Vandaar welgemeende excuses aan geschoffeerde christelijke lezers en aan anderen die aanstoot namen aan de tekst.”

De column STENNIS MET DENNIS is om deze reden per direct uit de krant gehaald.

Dennis Captein staat overigens niet achter de excuses en beschouwt deze als een zwaktebod van Jochemsen. “Een hoofdredacteur, die nota bene eerst toestaat dat zo’n column wordt geplaatst en vervolgens terugkrabbelt omdat hij bang is voor een paar boze reacties, is wat mij betreft iemand zonder ruggengraat”, aldus Captein. “Geen knip voor de neus waard! Als hij nou een vent was geweest, dan had hij niet alleen mij, maar ook zichzelf weggestuurd. Had ik ook niet leuk gevonden, maar daar had ik dan nog respect voor gehad; dan had hij tenminste ook zijn eigen verantwoordelijkheid genomen.”

De Alphenaar schreef in totaal dertien jaar lang columns voor het Alphens Nieuwsblad. Zijn columns waren vaak prikkelend en lokten veel reacties uit. “Zou Jochemsen de naam van mijn column wel eens opgevallen zijn? Stennis met Dennis, dan weet je dat het niet gezapig zal zijn.”

Verder zegt hij: “Dit is een overwinning voor het religieus fanatisme. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland. Dat de fundamentalisten deze proberen in te dammen, is nog tot daar aan toe, maar dat een hoofdredacteur van een krant deze vrijheid ook tracht weg te nemen, is ronduit schandalig.”

Captein zegt zich te bezinnen op een tegenreactie. 

De column waar het over gaat kunt u HIER lezen.

 

Update 1-3-2012 15:55
Na een goed gesprek heeft algemeen hoofdredacteur Mart Jochemsen besloten dat STENNIS MET DENNIS met ingang van de komende week geplaatst mag worden in Alphens Nieuwsblad.


Voorwaarde: een goed gesprek tussen Dennis Captein en mij...

Dennis is akkoord en dus is hij volgende week als vanouds te vinden in het Alphens Nieuwsblad.

met vriendelijke groet
Eveline J. Verhoeve
eindredacteur Alphens Nieuwsblad


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: