Ingezonden

Wei-Ting uit Taiwan zoekt een gastgezin in Alphen aan den Rijn

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Wei-Ting uit Taiwan, die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Alphen aan den Rijn of omgeving.

Uitwisseling naar Nederland

Wei-Ting doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

"Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student", aldus Travel Active.

Wie is Wei-Ting?

Wei-Ting is een 17-jarige, spraakzame jongen uit Taiwan die door zijn familie Austin wordt genoemd. Hij onderneemt graag sportieve activiteiten met zijn familie, daardoor gaan ze regelmatig fietsen. Verder speelt hij in zijn vrije tijd volleybal en gaat hij naar musicals. Op school zit hij in de Chinese Ochestra Band en speelt hij de Chinese Dulicimer.

Tijdens zijn uitwisseling is Wei-Ting van plan om open-minded te zijn en wil hij graag integreren in het leven van zijn gastgezin, maar ook wil hij jullie iets leren over de Taiwanese cultuur. “Ik ben nog nooit eerder in Europa geweest dus ik hoop tijdens mijn uitwisseling meer te leren over de natuur en cultuur daar. Dit is voor mij een mooie kans om uit mijn comfortzone te stappen en op ontdekkingsreis te gaan in Nederland.”

Ervaringen

Wei-Ting volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin”, zegt Clara.

De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.” Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken.

Wie biedt Wei-Ting een gezellig thuis in Nederland? 

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  Voor Wei-Ting zoekt Travel Active een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.