Josh Walet

Weinig mensen op straat, winkels passen openingstijden aan

Door de maatregelen in verband met het coronavirus is het rustig op straat, waaronder ook bij de winkels in het Alphense centrum. Daarom hebben veel winkels besloten hun openingstijden tijdelijk aan te passen.

In verband met het coronavirus zijn onder andere scholen en horecagelegenheden gesloten. Daarom is het vooral bij het Thorbeckeplein rustig, waar veel restaurants gevestigd zijn. Op straat zijn er weinig mensen en ook in het centrum van Alphen is het winkelend publiek minder, maar gelukkig zijn er nog wel bezoekers die de winkels weten te vinden. Het teruglopende aantal bezoekers in winkelcentra is niet alleen in Alphen, maar is iets dat landelijk terug te zien is.

corona op straat 5.jpeg

Om deze reden hebben veel winkels in Alphen hun openingstijden aangepast. Zij openen later op de dag en sluiten eerder. Ook op vrijdagavond sluiten veel winkels, de avond waarop het normaal gesproken koopavond is in Alphen. Winkeliers hopen dat de bezoekers blijven komen op de woensdag- en zaterdagmarkten.

Kijk voor de actuele openingstijden op de website of op de social media kanalen van de desbetreffende winkel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.