Plutosport
Advertorial Sport

Welk supboard past bij mij?

Suppen wordt steeds populairder. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je een supboard gaat kopen? Welke lengte heb jij nodig? En welk soort supboard past bij jou? Plutosport geeft antwoord.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een supboard aan te schaffen en dat is natuurlijk niet zo gek. Het is namelijk heerlijk om 's zomers suppend over het water te gaan. En in de winter? Dan kun je het supboard heel eenvoudig weer opbergen, vrijwel alle supboards die je tegenwoordig kunt kopen zijn namelijk opblaasbaar.

Verschillende soorten supboards

Welk soort supboard je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van meerdere aspecten, één van die aspecten is waar je het supboard precies voor gaat gebruiken. Ja, dat je ermee gaat suppen is natuurlijk duidelijk! Maar we bedoelen eigenlijk wáár je gaat suppen... Wil jij het supboard vooral gebruiken om te suppen op rustige wateren? Dan is een touring supboard echt iets voor jou. Het touring supboard kenmerkt zich door zijn lange lengte en puntige voorkant, waardoor je zeer wendbaar bent en tevens hogere snelheden met dit supboard kunt bereiken. Niet zo gek dus dat de meeste suppers kiezen voor een touring supboard!

Ga jij liever op zoek naar een beetje extra uitdaging en wil jij ook op zee gaan suppen? Dan past het allround supboard waarschijnlijk beter bij jou. Allround supboards kenmerken zich door hun brede vorm en stompere punt. Zoals de naam al doet vermoeden is dit supboard niet alleen heel geschikt om op zee te gebruiken, maar kun je er ook prima een tochtje op vlak water mee maken.

Lengte en breedte van het supboard

Weet je inmiddels welk soort supboard jij nodig hebt? Top, dan gaan we verder met het volgende punt: de lengte van het supboard. Het klinkt natuurlijk vrij logisch dat de afmetingen van het supboard in verhouding moeten staan met je eigen lengte en gewicht, maar daarnaast is ook jouw niveau van groot belang. Als je een beginnende supper bent, is het bijvoorbeeld aan te raden om een supboard te kiezen met een breedte van ongeveer 85cm. Een breder supboard biedt namelijk meer stabiliteit en op die manier kun je het suppen dus goed onder de knie krijgen.

Kan je al aardig suppen en weeg je minder dan 65kg? Dan kun je het beste kiezen voor een supboard met een lengte tussen 292cm en 300cm, en een breedte tussen 76cm en 81cm. Dit supboard zou jou goede stabiliteit moeten bieden én jou in staat stellen om voldoende snelheid te maken! Maar de lengte en breedte van het supboard zijn ook heel erg afhankelijk van jouw eigen wensen... Over het algemeen kiezen de meeste suppers voor een supboard met een lengte tussen 300cm en 335cm, en een breedte tussen 79cm en 85cm. We zien bijvoorbeeld dat ervaren suppers vaak iets meer waarde hechten aan snelheid en minder aan stabiliteit, daarom kiezen veel ervaren suppers voor een supboard dat iets minder breed is.

Jouw nieuwe supboard scoor je bij Plutosport.nl!


Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.