Jan Snel

Welke doelgroepen kunnen terecht in nieuwe woningen Zaagmolenweg? Zo zit het

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn bouwt Woonforte 91 nieuwe sociale huurwoningen. Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen. Onder Alphenaren heerste echter veel onduidelijkheid over hoe deze woningen verdeeld zouden worden.

Voor jongeren en herstarters is het in de huidige markt lastig om een woning te vinden vanwege de hoge huurprijzen. Ruim 4.000 jonge Alphenaren hadden zich daarom ook ingeschreven voor De Barones. Voor de overgrote meerderheid is dan ook geen plek. Veel van hen willen het opnieuw proberen bij een ander woningbouwproject van Woonforte: De Zaagmolen. 

Verdeling woningen De Zaagmolen

Over de verhuur van deze woningen aan de Zaagmolenweg heerste voor potentiële huurders echter wat onduidelijkheid. Zo vroegen Alphenaren zich af of al deze woningen naar bijvoorbeeld statushouders zouden gaan. Woonforte geeft daarover opheldering. Van de 91 appartementen zullen 73 met voorrang worden verhuurd aan jongeren tot 28 jaar en herstarters.

De precieze verdeling onder de doelgroepen is als volgt:

  • 54 woningen worden verdeeld onder starters;
  • 19 woningen worden verdeeld onder herstarters;
  • 9 woningen zijn gereserveerd voor bijzondere toewijzing voor statushouders;
  • 9 woningen zijn gereserveerd voor doorstromers uit een zorginstelling.

De verdeling van de studio’s, twee- en driekamerappartementen is als volgt:

Type woning

Aantal

Oppervlakte

Kale huurprijs

Studio

25

22,5 m2

€ 452

Tweekamerwoning

46

36,0 m2

€ 532

Driekamerwoning

20

54,0 m2

€ 612


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.