Jan Snel

Welke doelgroepen kunnen terecht in nieuwe woningen Zaagmolenweg? Zo zit het

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn bouwt Woonforte 91 nieuwe sociale huurwoningen. Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen. Onder Alphenaren heerste echter veel onduidelijkheid over hoe deze woningen verdeeld zouden worden.

Voor jongeren en herstarters is het in de huidige markt lastig om een woning te vinden vanwege de hoge huurprijzen. Ruim 4.000 jonge Alphenaren hadden zich daarom ook ingeschreven voor De Barones. Voor de overgrote meerderheid is dan ook geen plek. Veel van hen willen het opnieuw proberen bij een ander woningbouwproject van Woonforte: De Zaagmolen. 

Verdeling woningen De Zaagmolen

Over de verhuur van deze woningen aan de Zaagmolenweg heerste voor potentiële huurders echter wat onduidelijkheid. Zo vroegen Alphenaren zich af of al deze woningen naar bijvoorbeeld statushouders zouden gaan. Woonforte geeft daarover opheldering. Van de 91 appartementen zullen 73 met voorrang worden verhuurd aan jongeren tot 28 jaar en herstarters.

De precieze verdeling onder de doelgroepen is als volgt:

  • 54 woningen worden verdeeld onder starters;
  • 19 woningen worden verdeeld onder herstarters;
  • 9 woningen zijn gereserveerd voor bijzondere toewijzing voor statushouders;
  • 9 woningen zijn gereserveerd voor doorstromers uit een zorginstelling.

De verdeling van de studio’s, twee- en driekamerappartementen is als volgt:

Type woning

Aantal

Oppervlakte

Kale huurprijs

Studio

25

22,5 m2

€ 452

Tweekamerwoning

46

36,0 m2

€ 532

Driekamerwoning

20

54,0 m2

€ 612


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.