GroenLinks Alphen aan den Rijn

Wens GroenLinks vervuld: geen weg Rietveld maar oeverbinding

De Alphense gemeenteraad boog zich zowel op donderdag 16 december als op vrijdag 17 december over het maatregelenpakket Beter Bereikbaar Gouwe: een plan om Boskoop beter te ontsluiten. Na uitgebreid overleg kwam de raad op vrijdagavond uiteindelijk tot een besluit. Het pakket is aangenomen, nadat een amendement werd aangenomen dat de focus legt op een noordelijke oeververbinding in Boskoop en dat de ‘W20’-wegen tussen de N11 en Boskoop laat afvallen.

GroenLinks diende een amendement van deze strekking in bij de gemeenteraad van donderdag 16 december, maar de overige partijen waren niet direct overtuigd. Voor GroenLinks was het om verschillende redenen belangrijk om in te zetten op de tweede oeververbinding ten Noorden van Boskoop.

Raadslid Marijke Kottenhagen licht toe: "Het probleem wordt nu aangepakt bij de kern: het verkeer aan de Zijde. Er gaat simpelweg te veel verkeer over de hefbrug. De opties die nu zijn afgevallen, de zogeheten W20-varianten, zouden meer problemen veroorzaken dan oplossen. De wegen zouden nauwelijks bijdragen aan het oplossen van de verkeersdrukte op de Zijde, maar wel tot van negatieve effecten in het hele gebied leiden. Wel zouden ze een belangrijke ecologische verbindingszone van het Zaanse Rietveld doorsnijden. Een prachtig weids gebied, waar nu nog veel recreatie plaatsvindt. Ook zou er extra grote verkeersdruk ontstaan op de andere lokale wegen, zowel in Boskoop en Hazerswoude-Dorp."

Na beraadslaging tussen de verschillende fracties op vrijdag 17 december werd er overeenstemming gevonden. "Het amendement is uiteindelijk unaniem door alle fracties ondertekend, waardoor het met algemene stemmen werd aangenomen. Een zeldzame gebeurtenis!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.